Fortfarande byggstopp för hyresrätterna i Rosenlundsparken

Stockholmshems bygge, i Rosenlundsparken stoppat
Stockholmshem ska bygga 129 hyresrätter i parken. Bygget riskerar att bli kraftigt försenat.
Stockholmshems två bostadshus i nya kvarteret Rosenlundsparken skulle stå klara redan i vinter.
Men på grund av en entreprenörs struliga ekonomi står bygget fortfarande stilla.

129 hyresrätter, en förskola och lokaler i gatuplan. Det ska Stockholmshem bygga i nordvästra Rosenlundsparken.

Men bygget står stilla. Anledningen är att entreprenören BTH Byggs dåliga ekonomi. Företaget står under rekonstruktion, vilket Mitt i berättat om tidigare.

– Det skulle bli inflyttning i vinter, men så kommer det inte att bli, säger Åsa Stenmark, kommunikationschef på Stockholmshem.

Letar efter nya byggare

BTH har nu lämnat parken och Stockholmshem planerar för att bygga klart husen med nya partners. Ambitionen är att starta bygget igen i oktober.

– När vi vet mer kommer vi först att kontakta de som anmält intresse för en lägenhet. Många har visat intresse. De får välja om de ska stå kvar eller dra sig ur, säger Åsa Stenmark.

Svårt att förutse

Ingvar Andreasson är kontrollansvarig för projektet. Han sa i början av sommaren till Svt Stockholm att detta inte gick att förutse.

– Man tar kreditupplysningar på alla företag vid upphandlingar och det var länge sedan man gjorde den här upphandlingen. Det var i början på 2018 och då såg bostadsmarknaden i Stockholm helt annorlunda ut, säger Ingvar Andreasson vid Kreativ Byggkonsult i Huvudstaden AB.