Fortfarande ingen gripen för Tenstaskott

I går kväll utbröt skottlossning på Tisslingevägen utanför Tensta kyrka. En man råkade hamna i vägen och träffades i låret.

Strax efter klockan 21 fick polisen larm om skottlossning i centrala Tensta. På plats påträffades en skottskadad man som fick föras till sjukhus.

– Skadorna var inte livshotande och vi kunde ha ett kort samtal med honom. säger Lars Byström, presstalesman vid polisen i Stockholm.

Enligt Aftonbladet ska skjutningen ha varit en regelrätt eldstrid med automatvapen. En boende i närheten ska ha fått en förlupen kula genom altanfönstret. Den skadade mannen verkar bara ha hamnat i vägen.

– Det finns ingenting som tyder på att han var involverad, säger Lars Byström.

Under kvällen och onsdagsmorgonen arbetade polisens tekniker med att säkra spår kring brottsplatsen. Polisen har inga gripna och inget genombrott i utredningen.

Montadar Kanbar bor i huset alldeles intill Tensta kyrka. Han skulle upp tidigt på onsdagsmorgonen och låg därför redan och sov när skottlossningen utbröt.

– Det lät jättehögt, skott efter skott som ett automatvapen. Jag gick ut för att se vad som hade hänt och det var poliser och ambulanser överallt, berättar han.

Montadar Kanbar har redan varit med om en skottlossning förut i Tensta.

– Det här har gått över gränsen, de måste få kontroll på det, säger Montadar Kanbar.

Lite längre ner på Tisslingevägen har Nabil Reza en kvartersbutik. När han hörde skottsalvorna på tisdagskvällen stängde han butiken och åkte hem så fort som möjligt.

– Man blir rädd. Det finns ju barn här och flera skolor och dagis. Men vad ska jag göra, jag måste ju jobba, säger Nabil Reza.

Han har haft sin butik sedan 2009 och tycker att det har blivit värre i Tensta sedan dess.

– Det är katastrof i centrum, folk säljer hasch och knarkar. Jag tror till 100 procent att det har med det att göra. Varför skulle de annars skjuta?, säger Nabil Reza.