ANNONS

J-O fortfarande favorit hos kinesiska tränare

Rotebro på besök i pingisens hemland.
Rotebro på besök i pingisens hemland.
Rotebro BTK tog hjälp av de bästa tränarna för att få ordning på det mest grundläggande. På träningsläger i Kina med sju timmars träning om dagen i två veckor är spelarna nu mer förberedda än någonsin.
ANNONS

När Rotebro BTK laddade upp för den kommande säsongen åkte de på träningsläger i den kinesiska staden Jinan som ligger fem timmar med buss sydost om Peking.

Där, i ett 25 våningar högt hotell både sov, åt och tränade de tio talangerna från Rotebro. Varje dag under de två veckorna som träningslägret varade bestod av sju timmars träning under ledning av framgångsrika kinesiska tränare.

– Det var en otrolig upplevelse och jag har lärt mig mycket. Det var kul att spela så många timmar varje dag, säger 14-årige William Lindberg.

Pratar fortfarande om Waldner

En svensk som satt avtryck i bordtennisvärlden är J-O Waldner. Så pass mycket att kineserna försökte kopiera hans spelstil i jakten på att få fram världens bästa spelare.

En av tränarna som tränade Rotan-spelarna, Yeming Ma, har J-O som klar favorit.

– J-O Waldner är den smartaste spelare som har funnits. Han hade fantasi i spelet och var så flexibel. Han besegrade sex generationer kineser, sa han till Rotebrogänget.

Karolina Eriksson och Hugo Hålling tillsammans med Ming Yang, som varit trea i Kina i sin åldersklass. Foto: Johan Lindberg

ANNONS

Lyckad uppladdning

Totalt sett var Rotebrospelarna var nöjda med sitt träningsläger och har fått med sig massor med tips på saker att träna på i höst.

– Det gav väldigt mycket att få spela i den här stimulerande miljön. Kina är ju klart dominerande i pingisvärlden och det märks att de är väldigt disciplinerade, säger 21-årige Karolina Eriksson.

Under lägret spelades två träningsmatcher mot lokala spelare och Rotebrospelarna stod sig bra.

Ingen Kinaresa utan mur. Så även denna gång. Det blev en tur upp på muren under besöksdagen i Peking.

Säsongen startar den 1 september med en kick-off.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Sollentuna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.