ANNONS

Sju fast för fortkörning utanför förskola

30-skylt
30-skyltar finns utanför många förskolor och skolor. Alla bryr sig inte om dem.
På mindre än en timme åkte sju bilister fast för fortkörning utanför förskolan Båtholmen på Vårbergsvägen.
Flera av dem var nära att bli av med körkortet.
ANNONS

30-skylten utanför förskolan Båtholmen är svår att missa. Ändå trycker många förare för hårt på gaspedalen när de kör förbi på Vårbergsvägen. I torsdags eftermiddag åkte sju bilister fast i en fartkontroll, på mindre än en timme.

– Flera var nära att bli av med körkortet. Det blir man om man kör mer än 20 kilometer för fort på en 30-väg, säger kommunpolisen Anna Lindgren.

Fartkontrollen vid Båtholmen ingick i Nationella trafiksäkerhetsveckan. Skärholmspolisen satte också upp kontroller utanför flera andra förskolor under veckan, bland annat vid Ekholmsvägen, Personnevägen i Västertorp samt vid Sjöviksbacken och Nybohov i Liljeholmen.

– Tyvärr varnar en del bilister andra, så att de sänker farten när vi är där. Men samtidigt är våra fartkontroller uppskattade. Trafiken hör till det som invånarna i Skärholmens stadsdel störs allra mest av, säger Anna Lindgren.

Det här blev resultatet av Skärholmspolisens kontroller under Nationella trafiksäkerhetsveckan, i Skärholmens stadsdel och Hägersten-Liljeholmens stadsdel:

Åtta hastighetsöverträdelser, tre olovliga körningar, två grova olovliga körningar, ett rattfylleri, två drograttfylla och två efterlysta personer.

– Vi åkte ut på trafikkontroller i mån av tid, när vi inte hade 112-ärenden. När sådana kommer måste vi prioritera dem, säger Anna Lindgren.