ANNONS

Fortsatt extra polisresurser för ökad trygghet

Extrainsatta poliser pratar med invånarna på Turebergs torg för att öka tryggheten efter helgens skottlossning.
Extrainsatta poliser pratar med invånarna på Turebergs torg för att öka tryggheten efter helgens skottlossning.
Lugnet har lagt sig i Sollentuna efter helgens skottlossning, men den extra polisinsatsen kvarstår.
ANNONS

På torget vid Turebergs torg skiner solen på tidsdag förmiddag och helgens skottlossningar märks vid första anblick inte av bland Sollentunaborna som lugnt uträttar sina ärenden.

Men oron finns trots allt under ytan, och flera är glada över den synliga polisen i området. Andra är nyfikna och undrar egentligen var de där kulhålen i fasaderna är. Helgens skottlossningar rapporterades skett på Malmvägen och i anknytning till en krog i närheten av Turebergs torg.

– Mer exakt plats vill vi inte gå ut med nu och det kan bero på olika anledningar, säger Lars Bylund vid polisens Mediecenter.

Däremot går det att se skjutningen på torget resulterade i ett kulhål på hörnet på kommunhusets fasad.

Polisen ökade bevakningen i Sollentuna i helgen och fortfarande under tisdagen har de extra trygghetsskapande resurser runt om i kommunen. På plats på torget finns gruppchefen för den trygghetsskapande insatsen, Christina Lundholm.

– Vi finns på flera ställen i området för att invånarna ska känna sig trygga, men det är här vid torget som vi är som mest synliga och där folk kan komma och prata med oss, säger hon.

Lundholm, som vanligtvis är gruppchef för trygghetsskapande insatser i Solna är extrainsatt i Sollentuna, vet inte hur länge den extra insatsen av poliser kommer att pågå.

– Vi arbetar med dialog och vill vara synliga, men vi vet inte hur länge vi kommer att ha den här extrainsatsen. Många kommer fram och pratar med oss och vi märker att det finns en oro bland invånarna och det därför också finns en uppskattning att vi är här, säger hon.

På söndagskvällen greps två personer efter en husrannsakan i en lägenhet i Sollentuna. Båda två anhölls misstänkta för grovt vapenbrott och narkotikabrott, då både vapen och narkotika anträffades på plats. Men om de har med helgens skottlossning att göra är polisen förtegen om.

ANNONS

På tisdagen har männen ännu inte begärts häktade, men båda sitter fortsatt anhållna.

– Det har hittills inte framkommit om de varit inblandade i skottlossningen eller inte. Åklagaren har 72 timmar på sig att ta beslut om häktning och än finns inget beslut taget, säger Lars Bylund.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Sollentuna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.