ANNONS

Fortsatt tufft för näringslivet i Upplands-Bro

Marcus Nybom, Näringslivschef, Upplands-Bro kommun
Marcus Nybom är näringslivschef i Upplands-Bro kommun.
Mitt i har vi upprepade tillfällen försökt beskriva hur kommunen påverkas av rådande pandemi. Ännu en gång kollar vi läget inom näringslivet och hur kommunens företag hanterar krisen.
ANNONS

Nyligen pratade vi med Upplands-Bros utbildningschef Kaj Söder och innan dess med äldre- och omsorgsnämndens ordförande Tina Teljstedt (KD). Små förbättringar går att skönja både inom utbildningsområdet och inom vården.

Men hur hanterar näringslivet, alltså kommunens företagare, rådande pandemi? Vi lät Upplands-Bros näringslivschef Marcus Nybom ge sin syn på situationen.

Hur bedömer du läget?

– Läget är fortsatt tufft. Antalet konkurser har, i motsats till riket, dock inte ökat i Upplands-Bro kommun under perioden januari-april 2020 jämfört med samma period 2019. Vidare ser vi tecken på att exempelvis konferensanläggningar åter får nya bokningar, säger Marcus Nybom.

Hur mycket värre är det nu än tidigare kriser?

– Givet att vi inte vet hur länge krisen kommer att pågå är det svårt att utvärdera krisens totala omfattning. Krisen slog till snabbt och hårt och de senaste månaderna har varit otroligt svåra för många företag.

Vad behövs för att läget ska bli bättre? Vilka behov har ni?

– Genom bland annat vår helpdesk och åtgärdspaket försöker vi att stödja företagen. Vidare undersöker vi hela tiden om vi kan hitta nya sätt att stödja det lokala näringslivet.

Hur mår din organisation? På en skala mellan 1 till 10? 1 är normalläge och 10 exceptionellt tufft.

ANNONS

– Det är svårt att ange en siffra men vi har en bra organisation och beredskap. Min uppskattning är att vi är i spannet 5-6 nu, säger Marcus Nybom.


 

Nyhetstips tips oss tipsa redaktionen på Mitt i

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.