Fortsatt ordkrig om Familjeparken

Tonläget är fortsatt bistert mellan investerarna i Familjeparken och Botkyrka kommun.

Nu kräver investerarnas projektledare att kommunen gör en pudel.

I förrförra veckan framkom att investerarnas projektledare Staffan Holm tvivlar på att viktiga delar som Vattenland och Sagoland i Familjeparken i Hågelby blir verklighet. Detta eftersom de inte ser någon trafiklösning som ska kunna ta hand om ökad trafik inom överskådlig framtid.

I förra veckan var tonläget fortsatt bistert i korrespondensen mellan kommunledningsförvaltningen och investerarna. I fredags fick Botkyrkas nye kommundirektör Mattias Jansson ett brev från deras projektledare Staffan Holm där denne via advokat kräver att Botkyrka kommun tar tillbaka anklagelserna om att Staffan Holm varit hotfull mot tjänstemän och politiker i kommunen.

– Jag kräver att kommunen tar på sig detta, säger han.

Bland annat har Holm i ett mejl skrivit att om fler problem uppstår kring Familjeparken så har han ledningens förtroende att ”använda en välslipad yxa att hugga av all livsuppehållande verksamhet av patienten”.

– Uppenbart att yxan syftar på projektet, sa Holm till Lokaltidningen Mitt i förra veckan.

Kommundirektör Jansson höll inte med – och sa att ”patient har för mig alltid syftat på en person”.

Efter yxmejlet bedömde kommunens säkerhetschef att en hotbild uppstått. Tre kommunchefer försågs med personlarm och information om Staffan Holm gick ut via mejl.

Staffan Holm menar nu att Botkyrka kommun har svärtat ned hans rykte, vilket kan drabba honom ekonomiskt. Han kräver att kommunen tar tillbaka anklagelserna offentligt via sin hemsida. Han vill också se en utredning av i vilken omfattning uppgifterna spridits och hur anklagelserna uppkommit. Dessutom kräver Staffan Holm 50 000 kronor i skadestånd. Sker inte detta kommer han att väcka åtal.

– Det finns inget att be om ursäkt för. Vad som skrivits i mejl är fakta. Det är inte tal om förtal, säger Mattias Jansson, som utöver Holms språkbruk inte ser några hinder för ett fortsatt samarbete framöver.