ANNONS

Fortsatt oro efter mord och rånvåg

Efter mordet på en 19-åring i Bromsten för en knapp månad sedan och vårens rånvåg i området, har oron ökat bland Bromstensborna.
ANNONS

Ingen har ännu gripits för mordet i Rissne skog i Bromsten i mitten av juli. Under våren drabbades dessutom området av en rånvåg.

Polisen har haft en särskild satsning på närvaro i området sedan mordet. Den tog slut i förra veckan men Bromstensborna ska ändå märka av polisen mer än vanligt, lovar Stephen Kiernan, chef för polisens trygghetsskapande insats.

De senaste veckorna har han fått flera samtal från orolig allmänhet. Människor är rädda när den organiserade brottsligheten kommer närmare deras hem. Även om det händer att oskyldiga drabbas är Stephan Kiernan mån om att förklara att allmänheten oftast inte är måltavla. Det ökade antalet skottlossningar sätter han i samband med att det är lättare att få tillgång till skjutvapen.

– Det som förut gjordes upp på andra sätt görs nu upp med vapen, säger han.

I Bromma sköts en 16-årig pojke ned vid Brommaplan i slutet av juli. Han dog av skadorna. Under våren och sommaren har det varit två uppmärksammade skjutningar på allmän plats i Hässelby. Men i Bromma och Hässelby närpolisområde har närpolisen inte haft någon motsvarande insats under sensommaren.

– Däremot har vi haft en höjd vaksamhet efter morden, säger Lennart Paulsson, som är ny chef för närpolisen i Bromma.

Det som förut gjordes upp på andra sätt görs nu upp med vapen.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Västerort - Hässelby Vällingby Spånga direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.