Fortsatt skadegörelse i Mölnvik

Demolerad bil
Polisen kämpar mot skadegörelsen. "Det har varit problematiskt", säger Magnus Mohlin.
Så här såg det ut på parkeringen vid Södra Mölnvik på söndagsmorgonen.
Så här såg det ut på parkeringen vid Södra Mölnvik på söndagsmorgonen.
Ännu en vandaliserad bil på parkeringen.
Ännu en vandaliserad bil på parkeringen.
Välta skyltar och demolerade bilar mötte såväl handlare som besökare till Värmdö marknad och Mölnviks handelsområde på söndagsmorgonen.

För några veckor sedan vältes skyltar på parkeringen vid Södra Mölnvik. Nu har det hänt igen. Lokaltidningen Mitt i har fått ta emot bilder från flera läsare som har reagerat på skadegörelsen, som även omfattar bilar.

Demolerad bil

Ett totalt vandaliserat fordon. Vält, förstört och bestulet på alla däck.

Det är inte första gången som skyltar välts och glas krossats vid köpcentren. Enligt Värmdös kommunpolis Magnus Mohlin sker förstörelsen allt oftare under veckoslut och helger.
– Det har varit lite problematiskt i det området. Men just bilarna som förstörts är det möjlig att ingen saknar, där är det troligt att någon ställt dem där för att bli av med dem, säger han.

Kan vara motreaktion på vägbulor

Kommunpolisen vill inte uttala sig om vem eller vilka som står bakom skadegörelsen, men det hela kan vara en reaktion på att markägarna har satt upp gupp för att stoppa den buskörning som skett på parkeringarna under kvällarna.
– Det ju körts varje kväll, vilket har stört boende i området, men också besökare. Den problematiken har man försökt bygga bort genom vägbulor, så att det inte blir lika enkelt att sladda. Vi och väktare har även varit i området en del. Det är möjligt att de som åker blivit irriterade och att att detta är en följd av det, säger han.

LÄS FLER VÄRMDÖNYHETER: 

Labb eller chihuahua – här är era favoritjyckar

Äldre tvingas bo i containrar