Fortsatt mörker på sträckan Mölnvik-Insjön

Avsaknaden av belysning i trafiken har fått Värmdöbor att höra av sig.
Avsaknaden av belysning i trafiken har fått Värmdöbor att höra av sig.
Redan i höstas monterades belysningsstolparna på väg 222.
Men nu verkar delar av vägen förbli nedsläckt ända till i vår.
– Det är absolut ingen lek att köra hem i totalt mörker, säger en upprörd läsare som bor i området.

Mörkret på vägen mellan Mölnvik och Insjön är en historia som har upprört i flera år. Nu är det senaste budet att belysningen, som Trafikverket först meddelade skulle vara igång till årsskiftet, kan dröja så länge som till i vår. Under tiden fortsätter de mörka kvällskörningarna för sträckans trafikanter.

Sent schakttillstånd

På Trafikverket menar man att man gjort sin del – och att det enda som nu kvarstår är att Vattenfall ordnar det elavtal de ansvarar för. Vattenfalls kommunikationsansvarige Mikael Björnér förstår frustrationen från de resande men menar att förseningar kan vara svåra att undvika.

– Vi påbörjade projektarbetet innan nyår som det var tänkt, men på en delsträcka lyckades vi inte få ett schakttillstånd förrän i mitten av januari. När det är flera parter inblandade är det lätt att det blir förseningar och görs felberäkningar, säger han.

Diskussion på Facebook

Frågan har tagits upp och fått sin egen tråd i Facebookgruppen Värmdöbor, där åsikterna om ljus och mörker går vitt isär.
– Man har väl lampor på bilen? Lyset kommer när det kommer, skriver en av gruppens medlemmar.

–Jag åker där varje dag och anser att det är befogat med en bra belysning på vägen. Det är sådan trafiktäthet att det inte går att köra med helljus annat än mitt i natten, skriver en annan Facebookanvändare.


 

Läs mer om Värmdö:

De gör flaskan fyrkantig

Värmdö blir med bokpodd