ANNONS

Fortsatt uppåt för bostadspriser

villakvarter
Medelpriset på en villa i Stockholm ligger på nästan sex miljoner kronor.
Priserna på villor och bostadsrätter fortsätter att öka i Stockholm. Under de senaste tre månaderna ökade priserna med tre procent.
ANNONS

Den senaste månaden steg priserna på bostadsrätter med 1% och med 3% under de tre senaste månaderna i Sverige. För Stockholms del ser trenden likadan ut. Mätningarna baseras på försäljningar av 21.000 bostadsrätter som registrerats under de senaste månaderna av Svensk Mäklarstatistik.

– Den avmattning för prisutvecklingen på bostadsrätter som vi konstaterade under 2016 tycks nu ha upphört. Riksgenomsnittet för bostadsrätter tangerar nu 40.000 kronor per kvadratmeter. Som jämförelse låg genomsnittet på 30.000 kronor per kvadratmeter sommaren 2014. Vi konstaterar uppgångar i alla regioner, säger Per-Arne Sandegren, analyschef på Svensk Mäklarstatistik.

Även priserna på villor följer den uppåtgående kurvan. På tre månader har villapriserna ökat med 2 procent. Medelpriset för en villa i Stockholmsområdet ligger på 5 975 000 kronor, nästan sex miljoner kronor.

– Villapriserna ökat mest i Göteborg. I Stockholm ligger ökningen under föregående år på 6 procent. Medelpriset för en svensk villa var under februari 3.200.000 kronor, säger Per-Arne Sandegren.

 

Fakta

Bostadspriser det senaste året

Priser på Bostadsrätter

Sverige: +8 procent
Centrala Stockholm: +6 procent
Stor-Stockholm: +6 procent
Centrala Göteborg: +8 procent
Stor-Göteborg: +14 procent
Centrala Malmö: +20 procent
Stor-Malmö: +14 procent

 

Priser på villor

Sverige: +10 procent
Stockholm: +5 procent
Göteborg: +14 procent
Malmö: +6 procent

 

Källa: Svensk Mäklarstatistik