ANNONS

Fortsatta allvarliga brister på skolan – riskerar vite

Yrkesgymnasiet i Stockholm har haft flera allvarliga brister i arbetet med särskilt stöd. Skolinspektionen anser att de inte rättat till bristerna tillräckligt och ansöker nu om ett vite på 300 000 kronor.
ANNONS

I våras utförde skolinspektionen en regelbunden tillsyn på Yrkesgymnasiet. Efter att flera allvarliga brister konstaterats riskerade skolan ett vite på 700 000 kronor. De fick däremot fram till sista oktober på sig att åtgärda bristerna, rapporterar svt.

Thorengruppen AB som driver skolan åtgärdade en del av problemen. Aktivt lärarstöd till eleverna och rutiner för elevernas inflytande på undervisningen fanns med bland de åtgärder som vidtogs.

Efter en uppföljningskontroll konstaterar däremot Skolinspektionen att det fortfarande finns elever i behov av särskilt stöd som inte får tillräcklig hjälp. Därför ansöker myndigheten nu om att Förvaltningsrätten ska döma företaget till 300 000 kronor i vite.

Skolan har till den 2 maj på sig att rätta till bristerna. Är inte det gjort till dess kommer skolinspektionen att ansöka om ytterligare ett vite på 500 000 kronor.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Haninge direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.