ANNONS

SL hoppas kunna fortsätta använda Hornbergsdepån

Brand i bussgarage i Hornsberg 2018.
Skadorna blev omfattande på Hornsbergsdepån.
Skadorna efter branden i Hornsbergsdepån blev omfattande och det är oklart exakt vad som händer med depån nu.
– Vår förhoppning är att vi ska kunna ställa upp ett antal bussar där även om det blir under bar himmel, säger Aleksander Krajisnik på SL:s presstjänst.
ANNONS

SL och entreprenören Keolis har nu fått tillträde till den brandskadade Hornsbergsdepån. Nästa steg är att bedöma hur allvarliga skadorna är.

– De är tämligen omfattande men vad det innebär för vår del vet vi inte ännu, säger Aleksander Krajisnik på SL:s presstjänst.

Klart för bostäder och kontor

Det finns sedan tidigare beslut om att Hornsbergsdepån ska rivas någon gång kring år 2020-202, för att ge plats åt bostäder och kontor. Om det påverkar möjligheten att bygga upp depån igen är för tidigt att säga.

Fastigheten som brann består egentligen av två huskroppar och det är bara den ena som brunnit ned.

– Vår förhoppning är att kunna använda den andra och att kunna ställa upp bussar på platsen även om det blir under bar himmel. Det finns också fortfarande gott om yta utomhus, säger Aleksander Krajisnik.

Gärdet reservplats veckan ut

Efter att branden bröt ut i måndags förmiddag har bussarna i stället stått parkerade på Gärdet. Enligt SL är planen att bussarna ska stå där veckan ut men sedan ska bussarna kunna parkera vid andra depåer.

– Jag hade nu på morgonen en avstämning med Keolis och vi har inga inställda turer på grund av det här. Det är det viktigaste, säger Aleksander Krajisnik.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.