ANNONS

Fortsatta stopp och förseningar i SL-trafiken

Snöovädret påverkar mångas resa till jobbet.
En hel del problem i kollektivtrafiken kvarstår.
Måndagsmorgonen blev en besvärlig historia för många stockholmare. Tisdagen ser ut att bli något bättre, men det är fortfarande stopp på Roslagsbanans linjer, bussar har framkomlighetsproblem och pendeln lider av personalbrist.
ANNONS

Snön har fortsatt falla under natten och hundratusentals stockholmare ska ta sig till jobbet. Blir det lika struligt som under måndagsmorgonen? Inte riktigt verkar det som, men en del problem kvarstår.

– Vi får se hur problemen utvecklas under morgonen men snöfallet har inte varit allt för kraftigt så jag förväntar mig att trafiken kommer gå bättre idag, säger Johan Nordenblank på SL:s pressjour.

Det är fortfarande stora problem på Roslagsbanans tre linjer. På Österskärslinjen ersätter man Österskär – Rydbo med buss. På Kårstalinjen är trafiken inställd mellan Kårsta och Lindholmen pågrund av framkomlighetsproblem – bussar ersätter sträckan.

Näsbyparkslinjen helt avstängd

Och Näsbyparkslinjen är helt inställd.

Det är fyra bussar som kör skytteltrafik mellan Danderyds sjukhus och Näsbypark. Alla Kårstatåg gör extraupppehåll i Stocksund.

– Jag har ingen prognos för när det ska rulla som det ska, säger Johan Nordenblank.

Förseningar på gröna linjen

Tunnelbanans gröna linje lider av allmänna förseningar på grund av ett planerat växelarbete som dragit ut på tiden. Det är ett tekniskt fel mellan S:t Eriksplan och Fridhemsplan. Problemen ska vara löst någon gång senare under förmiddagen.

Linje 17 går mellan Skarpnäck och Hötorget, linje 18 går mellan Farsta strand och Odenplan och linje 19 går som vanligt. Förstärkningsbussar går mellan Odenplan-Brommaplan samt Gullmarsplan-Medborgarplatsen.

Kaos vid Gullmarsplan.

ANNONS

Pendeltågen ska rulla på bättre

Pendeltågen ska enligt SL kunna rulla på bättre än igår. Men det kan bli trångt eftersom det saknas personal och flera tåg ställs in.

– Där har vi goda förväntningar att trafiken ska rulla på bättre än igår. Vi hade problem med växelfel men det har skett mycket underhållsarbete. Vissa störningar kan så klart förekomma men inte samma problem som under måndagen.

Saltsjöbanan lider fortfarande av vagnsbrist och man får räkna med viss trängsel. Håll koll på trafiken via sl.se eller appen Myheadsupp.

Och bussarna…

Det har halt på vägarna och många bussar dras med framkomlighetsproblem. Det kan komma att påverka de flesta bussar men det finns hittills (klockan 07-tiden) bara problem rapporterade i Haninge, Järfälla och Tyresö.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.