ANNONS

Fortsatta problem med studentlägenheterna i Spånga

Rörigt när studentboende i Spånga byggs. Foto: Anna Z Ek
Här, mitt i pågående bygge, bor studenter.
Byggbolaget Prime Living har fått kritik för att de låtit studenter flytta in mitt under pågående bygge i Spånga. Nu ska Stockholms stad fatta beslut om sanktionsavgifter mot bolaget.
ANNONS

Hisschakt utan stängsel, trappor utan räcken med fritt fall ner till marken och allmänt byggkaos. Bygget av de 1 100 studentlägenheterna i närheten av Spånga station har varit skandalomsusat sedan de första hyresgästerna flyttade in i slutet av februari.

Rörigt när studentboende i Spånga byggs. Foto: Anna Z Ek

Nu ska Stadsbyggnadskontoret besluta om bostadsbolaget Prime Living har gjort fel när de låtit sina hyresgäster flyttat in för tidigt utan att ha fått klartecken från Stockholms stad.

– Vi tittar just nu på om vi ska ta ut sanktionsavgifter för att se om man har tagit bostäderna i bruk för tidigt, säger Ulf Jonsson, handläggare på Stadsbyggnadskontoret.

Säkerhetsbesiktning gav röd flagg

I våras åkte han och hans kollegor ut för att göra en säkerhetsbesiktning av bostäderna, detta efter att hyresgästerna klagat på den farliga situationen. Väl där insåg Ulf Jonsson allvaret.

– Det fanns tekniska bekymmer. Räcken var inte tillräckliga, det fanns inga stängsel runt hisschakten, byggställningar skulle höjas och trappskydd behövdes på trappor, säger han.

Det fanns inga stängsel runt hisschakten

Råttor i trapphuset

Trots att de påtalade problemen under säkerhetsbesiktningen löstes så har klagomålen fortsatt. Enligt uppgifter till Mitt i så har bostäderna under hösten haft problem med farliga elkablar, strömavbrott och råttor i trapphusets väggar.

– Vi skulle aldrig bo kvar här om vi hade ett annat alternativ, säger en av studenterna som Lokaltidningen Mitt i pratade med nyligen.

ANNONS

Vi skulle aldrig bo kvar här om vi hade ett annat alternativ

Hus två snart klart – men är inte godkänt

Bostäderna, som byggs i olika etapper, ska snart få fler hyresgäster i hus nummer två, men där har inga handlingar kommit in ännu.

– Det är två hus som det gäller och gällande hus ett har vi dialog men när det gäller hus två så har inget kommit in, säger Ulf Jonsson.

Vd:n för Prime Living, Jan Severa, avgick i slutet av augusti. Han har tidigare hävdat att bolaget inte har brutit mot några regler.

Lokaltidningen Mitt i har sökt Prime Living

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Västerort - Hässelby Vällingby Spånga direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.