Fortum varnar för buller vid nya arbeten

Nya Fortumarbeten kan störa i Hjorthagen.
Nya Fortumarbeten kan störa i Hjorthagen.
Nu startar nya arbeten vid Fortum som kan påverka Hjorthagenborna igen.

Den här gången kommer det att låta mycket. Dessutom stängs Jägmästargatan av till och från.

Fortum håller på att göra de sista testerna och intrimningarna av sitt nya kraftvärmeverk vid Hjorthagen.

I slutet av november och början av december ska nu Fortum blåsa verkets pannrör rena. Två gånger per dag, under en period på två veckor kommer rören att blåsas.

Detta kommer enligt Fortum att märkas på så sätt att det kommer att låta under 15 minuter varje gång man blåser rören. Hur högt ljudet blir kan dock inte Fortum säga på förhand. Man kan inte säga exakta datum för när blåsandet äger rum heller.

– Anledningen till att vi inte kan ange en exakt tidpunkt är att för att vi inte har någon ännu. Men den här gången ville vi vara extra noga med att informera brett och i god tid före vårt arbete för att säkerställa att alla närboende får del av informationen. Så fort vi har den exakta tidpunkten kommer vi att informera om den, säger Viktoria Raft, presschef på Fortum Värme.

Man kan dock redan nu säga att man vid blåsningstillfällena kommer att stänga av Jägmästargatan, mellan Midskogsgränd och Kolargatan, under kortare tider.

Tidigare i höst spreds en lukt och en mörk rök över Hjorthagen sedan man torkat ut en värmepanna med eld. Många i området upplevde starkt obehag av den händelsen. Vid det tillfället gick Fortum ut och beklagade om folk inte hade fått tillräcklig information men menade att röken och odören var ofarlig.