ANNONS

Förundersökning inledd mot kommunal chef

Tekniska nämndhuset
Mannen jobbade som chef på Trafikförvaltningen.
En chef på Trafikkontoret har polisanmälts efter att ha godkänt fakturor till sitt eget familjeföretag. Under veckan har en förundersökning mot chefen inletts, skriver DN.
ANNONS

DN har i en serie artiklar avslöjat hur en chef inom trafikkontoret godkänt fakturor till sitt familjeföretag – under nio års tid. Företaget är en kommunikationsbyrå där chefen själv sitter i styrelsen tillsammans med sin fru, son och svärdotter. Det rör sig om tjänster till ett värde av en kvarts miljon kronor. I måndags valde Trafikkontoret att polisanmäla chefen. Polisen i sin tur har skickat vidare materialet till Åklagarmyndigheten i City.

– Min bedömning är att detta ärende bör ledas av en åklagare. Förundersökning är inledd i och med att vi skickar den till åklagarmyndigheten, men jag vill inte säga något om allvaret i fallet, den bedömningen får en åklagare göra, säger Bo Eriksson, polisiär förundersökningsledare vid bedrägerisektionen i Region Stockholm till DN.

Han kan heller inte säga vilken brottsrubricering det kan röra sig om, utan hänvisar till den åklagare som ska ta an sig materialet. Mitt i Stockholm har sökt ansvarig åklagare, men utan resultat.