S: ”Förutsätter att klubben prioriterar”

bjuggren-hasselby-kalvesta
Emilia Bjuggren (S) ”förutsätter att klubben prioriterar”.
Stockholms stad stoppade bygget av nya omklädningsrum i Grimsta ishall. Men idrottsborgarrådet Emilia Bjuggren (S) tycker det är klubbens ansvar att se till att flickor och pojkar inte behöver byta om tillsammans.

Som Lokaltidningen Mitt i har berättat tidigare stoppade Stockholms stad nybygget av omklädningsrum i Grimsta ishall i årAndra renoveringar av idrottsarenor har blivit dyrare än väntat och kommunen har inte råd med investeringen på omkring 11 miljoner kronor.

”Budgethaveri”

Bo Sundin (M), vice ordförande i idrottsnämnden, kallar det ”budgethaveri” och kräver att stadens revisorer granskar de senaste årens större idrottsinvesteringar.

Emilia Bjuggren bemöter nu kritiken i ett mejl till Mitt i.

”Vi följer löpande upp de investeringar som görs och fastighetskontoret arbetar för att förbättra prognossäkerheten”, skriver hon.

”Förutsätter att klubben prioriterar”

Hon tycker att Hässelby Kälvesta HC har tillräckligt med omklädningrum för att flickor och pojkar inte ska behöva byta om tillsammans.

”Klubben har idag tillgång till fyra omklädningsrum, samt två mindre omklädningsrum som vi skjutit till för innevarande säsong. Vi förutsätter att klubben prioriterar så att tjejer och killar får delta i idrotten på lika villkor.”

”Angelägen investering”

Enligt idrottsförvaltningen är omklädningsrummen slitna och i behov av renovering. Om en renovering kan bli aktuell 2019 beslutas i början av nästa år.

”Investeringarna kommer att fortsätta, och denna investering är en sådan som kommer vara angelägen att inrymma i kommande budget”, skriver Emilia Bjuggren.