ANNONS

Förvaltaren bjuder företagare på hyran

Förvaltaren tar ett kliv framåt för att underlätta för Sundbybergs näringsliv i det tryckande coronaläget.
– Vi ser det här beslutet som en affärsmässig lösning som hela Sundbyberg vinner på i längden, säger Förvaltarens vd Petra Karlsson Ekström.
ANNONS

Många företag drabbas hårt under den rådande coronapandemin och regeringen har därför därför tillfört både ekonomiska resurser och skattelättnader. Under fredagsmorgonen redovisade Sundbybergs stad sina åtgärder för att hjälpa det lokala näringslivet – nu följer Förvaltaren efter.

Nu får lokalhyresgäster, som driver verksamheter bland annat inom handels och restaurang, tre hyresfria månader. Perioden gäller för april, maj och juni.

Förvaltarens vd Petra Karlsson Ekström säger att förutsättningarna för många lokalhyresgäster har ändrats dramatiskt och att det är viktigt att nu hjälpas åt för att undvika ett svårare ekonomiskt läge.

– För oss är det viktigt att ha långsiktiga relationer med våra hyresgäster och därför ser vi det här beslutet som en affärsmässig lösning som hela Sundbyberg vinner på i längden, säger Petra Karlsson Ekström.

Kan betala hyran oftare

Vid sidan av de tre hyresfria månaderna finns alternativet för lokalhyresgäster att ändra från kvartalsbetalning till månadsbetalning i stället. Just nu kontaktar de aktuella verksamheter inom bland annat sällanköp och restaurang.

– Alla lokalhyresgäster är också mycket välkomna att kontakta oss direkt. Vi är redo att lyssna och prata problemlösning, säger Petra Karlsson Ekström.

”Kan betyda att min personal får vara kvar”

Ett av de företag som inte behöver betala hyran under följande kvartal är Café Boulevard i Esplanaden.

– Det är fantastiskt, säger Daniel Hanna, en av två bröder som driver caféet. Han har själv inte hört nyheten innan Lokaltidningen Mitt i når honom.

– Om det är så, så dansar jag här. Det hjälper, det kan betyda att min personal får vara kvar.

ANNONS

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Sundbyberg direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.