Bor du hos Förvaltaren? Här är din nya hyra

Förvaltarens hus i Hallonbergen.
Förvaltaren höjer hyrorna med 0,64 procent 2017.
Hyrorna för 2017 och 2018 har förhandlats fram mellan Förvaltaren och Hyresgästföreningen.

Nästa års hyror för Förvaltaren cirka 8 000 lägenheter har nu fastställts. 2017 höjs hyrorna med 0,64 procent vilket motsvarar cirka 42 kronor mer i månaden för en genomsnittlig trea.

Det betyder att Hyresgästföreningen Sundbyberg som lagt ett nollbud, och Förvaltaren vars bud var en höjning på 1,51 %, möts ungefär halvvägs.

Parterna har denna gång gjort en tvåårig överenskommelse. 2018 kommer hyrorna att höjas med 0,65 procent. Hyresgästföreningen Sundbyberg är nöjda med avtalet.

– Höjningen är lägre än förra året och framför allt är vi nöjda med att vi fått till ett tvåårsavtal. När vi har hyrorna klara för även 2018 kan vi lägga allt krut på frågor som rör renoveringar. Som boende är det också fördelaktigt att veta att hyran kommer att ligga stabilt, oavsett vad som händer i samhället och med räntor, säger Leif Törnqvist, Hyresgästföreningen Sundbyberg.

Förra året kom inte parterna överens alls och det slutade med medling i hyresmarknadskommittén. Höjningen landade på 45 kronor för samtliga hyresgäster, motsvarande 0,72 procent.

Den nya hyran börjar gälla 1 januari.