ANNONS

Förvaltaren renoverar – två lokaler blir 31 nya lägenheter

Förvaltaren bygger om outnyttjade lokaler till lägenheter.
Förvaltaren bygger om outnyttjade lokaler till lägenheter.
Förvaltaren satsar på att göra oanvända lokaler till hyresrätter. I höst blir det byggstart i Hallonbergen.
– Det blir även en tryggare miljö när tomma ytor kommer till användning, säger Nina Lundström (L), styrelseordförande i Förvaltaren.
ANNONS

Tidigare lokaler på Hallonbergsvägen ska förvandlas till 31 nya lägenheter. Det meddelar Förvaltaren i ett pressmeddelande.

Lägenheterna om 1-2 rum och kök är en del av Förvaltarens projekt där man tar tillvara på sällan använda lokaler för att erbjuda efterfrågade lägenheter.

Den planerade fasaden på Hallonbergsvägen. Bild: Förvaltaren

På Hallonbergsvägen är det en större kontorslokal på nedre plan under garaget och en lokal på garagets övre plan som ska byggas om. I samband med renoveringen kommer gårdarna förnyas med genomtänkta ytor för lek, passage och avkoppling. Arbetet beräknas påbörjas hösten 2020 och inflyttning ska ske under 2022.

Planen för en tvårummare på Hallonbergsvägen. Bild: Förvaltaren

– Det känns bra att kunna använda lite svåranvända lokaler till ljusa och efterfrågade lägenheter för mindre hushåll. Lägenheterna blir 35-40 kvadratmeter med ljust söderläge mot Hallonbergsskolan och bollplanen, säger Elie El Chammas, projektledare vid Förvaltaren.

ANNONS
Fakta

Förvaltarens satsning

När lägenheterna på Hallonbergsvägen är färdiga kommer Förvaltaren kunna räkna nära 60 nybyggda lägenheter av före detta lokaler i Rissne, Hallonbergen och centrala Sundbyberg. Företaget planerar dock uppemot ett femtiotal konverteringar de närmaste åren.

– Att omvandla oanvända lokalytor till nya hyresrätter är bra eftersom det finns många som efterfrågar bostäder. Det blir även en tryggare miljö när tomma ytor kommer till användning. Förhoppningsvis kan detta inspirera andra fastighetsägare i Sundbyberg till att förädla sina hus, säger Nina Lundström (L), styrelseordförande i Förvaltaren.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Sundbyberg direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.