Förvaltning kan flyttas ut till Husby

Alliansen planerar att flytta ut flera kommunala förvaltningar till ytterstan och Husby är en av de aktuella förorterna.

– Vi pekar på möjligheter för kulturförvaltningen att flytta till Husby. Svenska bostäder har lokaler där som blir tomma som vi tittar på, säger kommunstyrelsens ordförande Sten Nordin (M).

Sammanlagt kommer över 1 500 medarbetare att flytta ut sina arbetsplatser från innerstan.

– Jag tror att det här kommer att generera nya arbetstillfällen. Det sänder ut en positiv signal att vi etablerar oss i ytterstan och våra förhoppningar är att exempelvis statliga myndigheter följer vårt exempel och flyttar efter, säger Sten Nordin.

Syftet med flytten är bland annat att öka tillväxten i förorterna och att spara in pengar på hyreskostnader. Sten Nordin ser bara fördelar.

– Det är klart att medarbetarna kommer att undra var deras förvaltning blir av, men vi har så goda kommunala förbindelser i Stockholm. I grunden är beslutet mycket odramatiskt.

Att kulturförvaltningen kommer till Husby hoppas Sten Nordin innebär att stadsdelen får nytt liv.

– Flytten kommer att innebära att fler människor vistas i de nya områdena vilket ger ett bra underlag för lokal service som restauranger och butiker.

Det är Nordkapsgatan 3 i Husby som är aktuell för kulturförvaltningen, enligt Ingegerd Bills, kommunikationschef på Svenska bostäder.

Sten Nordin beräknar att flytten sätter i gång i slutet av 2013.

Jag tror att det här kommer att generera nya arbetstillfällen.Sten Nordin (M)