ANNONS

Förvaltningar ska flyttas ut till Tensta

ANNONS

Alliansen planerar att flytta ut flera kommunala förvaltningar från innerstan och Tensta är en av de aktuella destinationerna.

– För Tensta vill vi bygga ett nytt förvaltningshus där stadsdelsnämnden och utbildningsförvaltningen och eventuellt någon ytterligare verksamhet kommer att dela lokaler, säger Sten Nordin (M), kommunstyrelsens ordförande och finansborgarråd.

Sammanlagt kommer över 1 500 medarbetare att flytta ut sina arbetsplatser från innerstan.

– Jag tror att det här kommer att generera nya arbetstillfällen. Det sänder ut en positiv signal att vi etablerar oss i ytterstan och våra förhoppningar är att exempelvis statliga myndigheter följer vårt exempel och flyttar efter.

Syftet med flytten är bland annat att öka tillväxten i förorterna och att spara in pengar på hyreskostnader. Sten Nordin ser bara fördelar med flytten.

– Det är klart att med­arbetarna kommer att undra var deras förvaltning blir av, men vi har så goda kommunala förbindelser i Stockholm. I grunden är beslutet mycket odramatiskt.

Att förvaltningarna flyttar ut till ytterstan hoppas Sten Nordin innebär att stadsdelarna får nytt liv.

– Flytten kommer att innebära att fler människor vistas i de nya områdena vilket ger ett bra underlag för lokal service som restauranger och butiker.

Sten Nordin uppskattar att flytten sätter i gång i slutet av 2013 eller början av 2014.

ANNONS

Jag tror att det här ­kommer att generera nya arbets­ till­fällen.Sten Nordin (M) kommunstyrelsens ordförande