ANNONS

Förvaltningen positiv till graffitiväggar

Stadsdelsförvaltningen är positiv till graffitiväggar.
Stadsdelsförvaltningen är positiv till graffitiväggar.
Förvaltningen är positiva till graffitiväggar - men vill bara eventuellt utreda möjligheterna att uppföra sådana.
ANNONS

Lokaltidningen Mitt i har tidigare berättat om Hässelbybon Peter Olofssons förslag att uppföra graffitiväggar i Vällingby och Hässelby.

Peter Olofsson menar att det finns många tomma och tråkiga ytor i stadsdelsområdet som skulle kunna livas upp med väggdekorationer. Han vill att stadsdelsförvaltningen gör en inventering för att se var gatukonst skulle passa.

Nu har förvaltningen utvärderat förslaget och i sitt svar, som kommer att klubbas på stadsdelsnämndens nästa möte, skriver tjänstemännen att de är positiva till förslaget att skapa ytor för graffiti.

Men förvaltningen menar att frågan måste utredas vidare och skriver att det blir svårt att finansiera detta sociala projekt.

Det som förvaltningen möjligen kan tänka sig att göra är att kontakta Kulturskolan, som ska öppna i Vällingby, för att se över möjligheterna att göra det till ett sommarprojekt för sommarjobbare. Detta vill förvaltningen dock endast ”eventuellt” göra.

– Jag tycker att det är positivt att de inte avfärdar det på en gång och hoppas att de på torsdag tar beslutet att de ska fortsätta att utreda det här så att det blir något av det, säger Peter Olofsson.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Västerort - Hässelby Vällingby Spånga direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.