Min lokala hjälte

Förvaltningen vill ha in synpunkter på otrygga platser

Arkivbild. Bilden är tagen i Hässelby.
Arkivbild. Bilden är tagen i Hässelby.

Från och med idag och fram till den 15 juni går det att lämna in tips på platser i Bromma som man tycker känns otrygga. Det är parkavdelningen på Bromma stadsdelsförvaltning som samlar in synpunkterna. Tanken är sedan att åtgärda de otrygga ställena under hösten 2016.

– Det kan vara att det är mörkt, skumt, dålig belysning eller en buske som behöver klippas, säger Gunnar Hedman, administrativ sekreterare på teknikavdelningen på Bromma stadsdelsförvaltning.

Förvaltningen har frågat allmänheten via annonser varje år sedan fem år tillbaka.

– Första året fick vi in drygt 20 synpunkter med tips på otrygga platser som vi åtgärdade. Efter det har det sjunkit och kommit in ett tiotal varje år. Jag tror att det kan bero på att vi har åtgärdat vissa blackspots nu, säger han.

Vad det gäller parkskötsel, som klippning av häckar och buskar, fixar stadsdelsförvaltningen åtgärderna själv. Handlar det om gatubelysning kontaktar förvaltningen trafikkontoret.

– De brukar prioritera det, säger Gunnar Hedman.

Synpunkter kan mejlas till bromma@stockholm.se eller skickas på papper till Bromma stadsdelsförvaltning, Box 15017, 167 15 Bromma.