ANNONS

Nu förvandlas helikopterhangaren till crossfitgym

Johan Eriksson, Daniel Persson, André Karlsson Swahn crossfit värmdö
Johan Eriksson, Daniel Persson och André Karlsson Swahn sliter för att få det klart.
Den gamla helikopterhangaren i Mölnvik har blåsts ut och omvandlas nu till Värmdös enda crossfitgym. En satsning som kräver stor investering och mycket risk.
– Man måste våga chansa, säger Johan Eriksson, grundare till CrossFit Värmdö.
ANNONS

På lördag är det invigning, men på golvet står oöppnade kartonger med skivstänger och roddmaskindelar. Rep ska fästas i taket, maskiner monteras, mattor läggas ut och skräp ska köras till tippen. På måndag börjar träningen.

– Det blir fem pass om dagen. Ett morgonpass, ett på lunchen och tre på kvällen, samt fyra pass på helgerna, säger Johan som verkar nöjd trots att det är mycket kvar fram till invigningen.

Han visar runt i den 300 kvadratmeter stora lokalen. Utöver träningsytan ska två omklädningsrum med dusch bli klara, en reception, kök, behandlingsrum, soffrum och till och med en kidscorner, dock utan barnvakt.

André Karlsson Swahn monterar redskapen. Foto: Emma Gate

Ett rivningskontrakt

För åtta månader sedan flyttade Johan Eriksson med familjen från Vasastan till Värmdö. Han ville komma åt skärgårdslivet och ge barnen chansen att växa upp på en plats där det finns bra föreningsliv.

Det han inte räknade med var att han skulle sakna crossfiten. Den finns varken i Värmdö eller Nacka. Han blev tvungen att pendla till stan varje dag, vilket snart fick honom att börja leta lämplig lokal för att starta ett crossfitgym.

Johan är ett gammalt snowboardproffs. Efter femton års tävlande slutade han, och har sedan dess jobbat med sponsring, marknadsföring samt drivit andras bolag.

Han har även jobbat en hel del med marksanering åt kommunen. Därför hade han bra koll på lediga lokaler. Helikopterhangaren var, trots ovissheten om helikopterns framtid på Värmdö, lovande.

ANNONS

– Jag har ett rivningskontrakt så det är lite lägre kostnader. Men det är ju enorma investeringskostnader, säger Johan, som ändå ser ljust på att det kommer ordna sig med lokalen.

Småbarnsföräldrarna största målgruppen

Enligt Johans research kommer främst småbarnsföräldrar träna här. Sådana som han själv. Träningen bygger på ett medlemsskap. Till en början har de ett tak på 150 medlemmar.

– Det är för att vi ska ha tid att lära känna medlemmarna. Så vi vet vad var och en har för behov, säger Daniel.

Varje pass kommer vara med max tolv personer.

– Då har vi tid att gå runt och coacha alla, säger Daniel Persson, nyligen anställd crossfitcoach och driftschef.

Daniel Persson monterar maskinerna. Foto: Emma Gate

Men varför ska man träna crossfit?

– Dels är det tidseffektivt givet resultatet du får. Dels blir det kvalitativt eftersom du blir coachad och korrigerad, säger Johan.

– Det är vanligt att tro att man måste träna innan man kan köra crossfit, men så är det inte. Träningen skalas ner så att den passar dig, säger Daniel .

André Karlsson Swahn är nyanställd crossfitcoach. Uppvuxen på Ingarö och bosatt i Gustavsberg tillhör han en av de Värmdöbor som kan utbrista äntligen.

– Det behövs verkligen här. Vi har väntat i två år!

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.