Förvunnen kvinna hittad död

Flemingsberg
Den 71-åriga kvinna som försvann från ett demensboende i Björnkullaringen i december hittades död i torsdags i ett skogområde i närheten.

Det finns ingen misstanke om brott.

Polisen i Huddinge bekräftade i dag att den person som hittades död i ett skogsområde i Björnkulla i Flemingsberg i går är den 71-åriga kvinnan som försvann från ett demensboende i Björnkullaringen i slutet av december förra året.

– Kroppen har identifierats som den person som försvann den 27 december. Hon hittades inte långt i från där hon försvann, och som jag förstår det låg hon halvt dolt i vegetationen, säger Jari Kalliorinne, stationsbefäl på polisen i Flemingsberg.

Kvinnans dotter har tidigare i Mitt i Huddinge berättat att mamman lyckades ta sig ut från boendet och att polis sökte med hundar i området, men utan att hitta något spår.

Missing people har gått skallgång i Björnkullaringen och i skogen runt i kring vid flera tillfällen. Första gången var i samband med försvinnandet och den senaste genomfördes förra lördagen, men utan resultat.

Det för först i går morse som en privatperson hittade den döda kroppen i ett skogsområde i närheten av boendet.

– Larmet kom in via en person som hade anträffat kroppen, säger Hesam Akbari vid Stockholmspolisen.

Den försvunna kvinnans dotter har tidigare sagt i Mitt i Huddinge att ovissheten om vad som hänt mamman är hemsk att leva med.

– Ovissheten kring att inte få något avslut är så jobbigt. Det är tufft som attan att inte veta varken ut eller in, sa hon inför den sista skallgången.

Enligt polisen finns det ingen misstanke om brott.