Fotbollschef ny ordförande i Centerpartiet

Linda Wijkström är generalsekreterare för Elitfotboll Dam.
Linda Wijkström är generalsekreterare för Elitfotboll Dam.
Årsmöte: C ska jobba för campingplats i Brottby. Samtidigt tar Linda Wijkström rodret över ett Vallentunaparti som skakats av skandaler.

På Centerpartiet i Vallentunas årsmöte i söndags valdes Linda Wijkström till ny kretsordförande.

– Jag känner mig mycket hedrad till att leda Centerpartiet i Vallentuna kommun under kommande år, säger Linda Wijkström i ett pressmeddelande.

Linda Wijkström kommer närmast från kommunens fritidspolitik som ersättare i Fritidsnämnden. Hon har också under 2016 varit vice ordförande. När hon inte håller på med politik  är det fotboll som gäller hela dagarna.  Till sin proffession är Linda Wijkström nämligen  generalsekreterarare för Elitfotboll Dam, en intresseorganisation för Damallsvenskan och Elitettan.

I kommunpolitiken vill Linda Wijkström knyta ihop de olika lokalavdelningarna inom Vallentunacentern – Brottby- Kårsta, Centralavdelningen, Centerkvinnorna och CUF (ungdomsförbundet).

– Jag vill att vi i kommunkretsen arbetar med inkludering för alla i kommunen inom olika områden, säger hon.

Rent praktiskt ska Centerpartiet jobba för att undersöka möjligheten att återuppbygga nedbrunna Väsby Kvarn. Årsmötet gav också parhet i uppdrag att jobba med frutidsfrågor i Brottby med fokus på området runt gamla ångbåtsbryggan och Mejeriet.
Man ska också utreda om det är lämpligt att planlägga för en campingplats i någon del av Brottbyområdet.

Samtidigt har Centerpartiet i Vallentuna skakats av skandaler under året. I höstas uppdagades att kulturnämndens ordförande kommunicerat med kommunen under falskt namn i många år.

Just nu pågår också en granskning av en annan c-politiker.