ANNONS

Fotbollsfeber i Bromsten

Smajo Smajlovic, Sinan Ayranci och Semir Jasarevic tycker att den positiva andan i laget och bland publiken är speciell för FK Bosna 08.
Smajo Smajlovic, Sinan Ayranci och Semir Jasarevic tycker att den positiva andan i laget och bland publiken är speciell för FK Bosna 08.
Sedan tidigare Hammarbyspelaren Sinan Ayranci skrev på för FK Bosna 08 lockas publik från hela stan till Bromstens IP.

Men matcherna har också blivit något av en knutpunkt för bosniska landsmän som vill snacka lite skit över en kopp kaffe.
ANNONS

– Det här är mer än bara fotboll, säger Semir Jasarevic, som var med och startade FK Bosna 08 förra­ året. Han är lagkapten och sitter även med i styrelsen.

FK Bosna 08 spelar i division 7, men har som målsättning att ta sig upp. Den här säsongen har det gått bra, de har vunnit samtliga matcher, förutom de två senaste. Många av spelarna har tidigare spelat i högre divisioner.

Ett nyförvärv som blivit en snackis är Hammarbyspelaren Sinan­ Ayranci, som började spela i laget i våras, och som har lockat ny publik.

– Han har spelat i allsvenskan. När Aftonbladet skrev om vårt förvärv strömmade det in publik, säger Anel Avdic, som tidigare spelade i laget men som nu är en trogen fan.

Sinan Ayranci lockades till laget­ mycket tack vare att hans bror, Abdul-­Hamit Ayranci, spelar i Bosna 08.

– Laget är helt klart intressant, de spelar attraktiv fotboll och har ambitioner. Det är en positiv anda som råder, säger Sinan Ayranci, som slutade spela på elitnivå på grund av skador.

Under de varma dagarna och kvällarna har det kommit ovanligt stor publik till Bromstens IP, för att vara matcher i division 7.

– Det brukar vara upp till 100 personer i publiken. Vi har alltid gratis kaffe för att alla ska känna sig välkomna, säger Semir Jasarevic.

I laget finns inte bara spelare med bosniskt påbrå, utan det är blandat.

ANNONS

– Vi hoppas att fler upptäcker att vi spelar här, säger Semir.

När Lokaltidningen Mitt i var på plats i onsdags regnade det och bara de mest trogna fansen hade tagit sig ut till planen. Matchen slutade med förlust, 2–4 till bortalaget Erikslunds KF.

– Vi fick rött kort och så blev det straff. Vi blev trötta på slutet och höll inte hela vägen, men vi har fyra matcher kvar att spela så det är upp till bevis igen, säger Semir Jasarevic.

En av de äldre gentlemännen i publiken tog förlusten hårdare än laget och kom in till omklädningsrummet.

– Han var helt skakig och tyckte att det var så synd att vi förlorade. Jag kunde inte låta honom­ åka kommunalt så sent så jag skjutsade­ hem honom. Det är så vår publik­ är, det kanske inte kommer så många när det är dåligt väder, men de som kommer bryr sig desto mer, säger Semir Jasarevic.

Fakta

Nybildad fotbollsklubb

Idén om att starta klubben föddes i slutet av 2013 av ett par fotbollstokiga killar.

Fotbollsklubben drog igång på allvar i januari 2014.

I dag har klubben 22 aktiva fotbollsspelare, en lagledare och tre tränare.

Truppen består av spelare som har spelat i alltifrån allsvenskan och division 1 till division 7.

Hemmaplan är Bromstens IP. Nästa match är på onsdag klockan 20.

Källa: FK Bosna 08

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Västerort - Hässelby Vällingby Spånga direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.