Fotbollsfrun blev bloggtant

I höstas flyttade Magdalena Graaf och hennes stora familj till Vasastan.

En flytt hon inte har ångrat en sekund.

– Här vill jag leva, säger hon.

– Välkommen till kaoset, säger Magdalena Graaf när vi stiger in i lägenheten ett stenkast från Odenplan.

Hennes äldsta söner ska snart iväg för en pappavecka hos exmaken Magnus Hedman. Minstingen Charlie ligger på köksgolvet och ska snart somna. Mamma Magda har telefonluren tryckt mellan axel och öra och pratar med banken om hennes bankkort som är borta.

Familjen flyttade till Vasastan i höstas. Lägenheten ligger i en 1800-talsfastighet och har högt i tak och stora fönster.

– Jag gillar att det bor olika typer av människor här. Vi bodde ett tag på Östermalm innan vi fick den här lägenheten. Men jag ville bara bort därifrån. Människor var tre snäpp surare. Arga spöken som skrev arga lappar. Så när vi kom till den här porten där folk är så trevliga kände jag att här vill jag leva, säger hon.

Hon slänger över minstingen i min famn för att kunna ta hand om näst äldste sonen och förmana honom att sköta sig medan han är hos pappa.

– Jag har fått en kille som kommit in i förpuberteten, suckar hon när hon är tillbaka. Jag säger bara: först har man en tonårskille som är inne i världens tonårsrevolt, sedan en förpubertetskille, en tredje kille i trotsåldern och så den här lilla.

En kvart senare har Magnus Hedman hämtat upp de äldsta pojkarna och vi har tagit oss till konditoriet på hörnet. Charlie har somnat och Magdalena har huggit in på en räkmacka utan macka. Hon kör LCHF-diet och springer en halvtimme på löpbandet för att komma i form efter graviditeten.

Det är kul att se dig mitt i mammarollen. Många har nog en gammal bild av dig som lyxig fotbollsfru.

– Jag har ju också levt som singel, tagit mig upp från noll efter hjärnblödningen (som hon drabbades av då hon deltog i Let’s dance 2009, reds anmärkning) och haft stort ansvar för barnen. Nu är det ju offentligt hur Magnus har mått. Det har varit ganska kämpigt att dra runt en familj själv och samtidigt ha en idiot som ligger på en soffa någonstans och knarkar. Men nu är det lugnt. Jag hittar energi, det gjorde jag inte förut.

Hon säger att hon alltid tagit stort ansvar för familjen, även under den tid då hon och Magnus Hedman bodde i England och utsågs till Sveriges svar på David och Victoria Beckham.

– Det var jag som var hemma med barnen, så när jag åkte hem till Sverige ville jag köra mitt race. Skriva böcker och utvecklas.

Efter att ha levt ensam ett tag lever hon nu med Filip Larsson, som driver en butik för exklusiva bilar.

– Magnus köpte sina bilar i hans butik. För tre år sedan stötte vi på varandra igen och hade inte setts på två år. Han var egentligen inte min typ, men vi satte oss ner och pratade och det var bara – wow! Det känns som att ha fått bönesvar, som att jag fått ett slags kompensation för allt som varit tidigare. Jag har aldrig hört honom höja rösten, ändå har jag ju barn i ganska jobbiga åldrar men han har varit bra och stöttat. Jag skulle faktiskt gärna ha ett barn till.

70 000 – 90 000 läsare besöker Magdalena Graafs blogg varje dag. ”Jag tror att jag skriver sådant som många känner, men inte berättar. Som att man kan känna stress och vill strypa ungarna ibland. Det blir lite motsatsen till Facebook, där alla skriver att de bakar cupcakes och är lyckliga. Det ger ju bara ångest att läsa.”

Fakta

I höst gör fyrabarnsmamman debut i Gäster med gester

Namn: Magdalena Graaf.

Ålder: 36 år.

Bor: Ett stenkast från Odenplan.

Familj: Sambo med Filip Larsson. Sönerna Isak, Lancelot, Tristan och Charlie, 6 månader.

Gör: Programledare på Postkodlotteriet. Driver en välbesökt blogg och kallar sig för bloggtant. Är i höst med i ”Gäster med gester” i SVT.

Favoritställen i Vasastan: ”Melanders Fisk på Dalagatan när jag vill lyxa till det. Vasaparken och Karlbergsparken. Tränar på Delta gym. ”Där jobbade jag när jag var 17 och i våras jobbade min äldste son där, då var han också 17.”