Fotbollsmatch fick avbrytas – polis larmades till platsen

Fotbollsmatch i Stockholm urartade.
Fotbollsmatch i Stockholm urartade.
En fotbollsmatch i en Stockholmsserie för pojkar 18 och 19 år fick avbrytas.
Polis kallades till platsen efter ett stort bråk.

På onsdagskvällen möttes två P18/19-lag i en seriematch i Stockholm. Matchen urartade och polis kallades till fotbollsplanen, skriver Aftonbladet.

– Det låg i luften att det skulle hända något och när bortalaget ville ha straff blev det irriterat, säger domaren som dömde matchen till tidningen.

Domaren sprang i väg

En av spelarna spottade på domaren flera gånger och fick rött kort. Det röda kortet upprörde spelaren och han försökte både skalla och slå domaren. Från sidan sprang flera spelare in på planen och försökte komma åt domaren. Det slutade med att han sprang därifrån, berättar domaren.

Fick uppsöka sjukhus

Matchen avbröts och polis larmades till platsen. Domaren förhördes och skjutsades hem av en kompis. Nu har domaren gjort en polisanmälan, något som även en spelare i hemmalaget gjort.

– När spelarna gick in för att avstyra bråket blev en hemmaspelare också påhoppad och misshandlad av tre-fyra personer, säger en ledare för hemmalaget som inte var på plats själv men har samlat in vittnesmål från laget efter händelsen.

Enligt Aftonbladet tvingades spelaren uppsöka sjukhus under onsdagskvällen.

Bortalaget håller inte med

Bortalagets ledare, som var på plats under onsdagsmatchen, delar dock varken hemmalagets eller domarens beskrivning av händelsen.

– Vi spelade en match, domaren visade ut en spelare i laget, spelaren blev irriterad och det blev tjafs. Det var några puttar bara, ingenting annat, säger ledaren till Aftonbladet.

Stockholms fotbollsförbund har bara hört om matchen via ryktesväg.