Fotbollsplan blev vedupplag

Cecilia Fielding menar att det timmerförvaringen på fotbollsplanen utgör en säkerhetsrisk.
Cecilia Fielding menar att det timmerförvaringen på fotbollsplanen utgör en säkerhetsrisk.
Farligt och tråkigt att en fotbollsplan i Ormsta blivit timmerupplag när nytt villaområde byggs, tycker Ormstabor.

- Om barn börjar klättra i de där stora stockarna… jag ryser, säger Frida Åberg.

Där Smultronvägen slutar och skog och gångstigar tar vid har det i över 20 års tid funnits en grusplan som fungerat som fotbollsplan sommarhalvåret och – så länge någon orkade spola den – skridskobana på vintern.

Men nu verkar den gamla grusplanens tid vara förbi. När villaområdet Haga 3 började byggas i området avverkade man en hel del skog. Timret har travats på planen.

Farligt och tråkigt, tycker Ormstabor som Mitt i pratar med.

– Jag blir så arg, säger Cecilia Fielding.

Hon tittar på en några stockar i en trave som rullar ned och ligger på snedden i högen. Cecilia Fielding tror att det är lätt hänt att leksugna barn börjar klättra i de tunga stockarna.

Frida Åberg som också bor i närheten håller med.

– Om barn börjar klättra i de där stora stockarna… jag ryser, säger hon.

Hon har länge haft ögonen på den gamla fotbollsplanen.

– Låt platsen blomma upp igen med hjälp av en multiplan med sarg och mål där barnen kan spela fotboll, innebandy och basket. Det skulle finnas plats för en skatepark där också. Jag har skrivit till kommunen många gånger men aldrig fått något svar, säger hon.

Det är oklart vad som ska hända med fotbollsplanen framöver. Ormsta är ett av de stora utvecklingsområdena i kommunen. Flera bostäder och en helt ny skola – Hagaskolan – ska byggas i området. Det finns ännu inga tydliga planer för lekytor och liknande.

Gällande timret har kommunen upplåtit grusplanen för förvaring av timret.

”Det tas bort när alla arbeten är klara, så att vi kan samordna bortforsling. Annars blir det för dyrt för kommuninvånarna”. skriver kommunträdgårdsmästare Anders Dagsberg i ett mailsvar till Mitt i.