Fotbollstältet på Nacka IP sönderskuret

Nacka IP skadegörelse
Skärputklipp från sociala medier där skadegörelsen på Nacka IP uppmärksammats.
Nacka IP utsattes natten till söndagen för en räd av skadegörelse. Rutor krossades på simhallen och närliggande busskurer. Någon hade även skurit sönder tältet som står över konstgräsplanen, något som leder till flera inställda träningar.
– Riktigt tråkigt, det är kidsen det går ut över, säger Adrian Rex, klubbchef i Jarlabergs IF.

Det var under söndagsmorgonen som skadegörelsen upptäcktes.

Någon hade med något vasst föremål skurit hål i tältet som står över konstgräsplanen på Nacka IP och som ser till att många av fotbollslagen i föreningarna i området kan hålla i gång uteträningen under vintern.

– Det var fem-sex stora hål. Men även mindre hål som ser ut att kunna vara skotthål, men det har vi inte fått bekräftat, säger Adrian Rex, klubbchef i Jarlabergs IF, en av föreningarna som nyttjar tältet.

Drabbar många

Nu blir flera av söndagens och kanske även måndagens träningar inställda.

– Tragiskt och riktigt tråkigt. Det är kidsen det går ut över i slutändan.

Förutom Jarlabergs IF, tränar många fler föreningar på den tältövertäckta konstgräsplanen. Bland annat Järla IF FK som lade ut bilder på tältet på sin Facebook-sida.

Nytt rånförsök i Nacka på fredagen

Adrian Rex pratade med vaktmästarna på Nacka IP under söndagen och de var positiva till när tältet skulle kunna vara helt igen.

– De kanske kunde laga det redan i dag eller till i morgon. Men det är bra att träningarna tills dess är inställda med tanke på säkerheten. Vi skulle få närmare info under morgondagen.

Skador runt om på IP

Men det var inte bara tältet på Nacka IP som utsattes för skadegörelsen.

Några glasrutor i närliggande busskurer krossades och även glasdörrarna i ingången till simhallen på Nacka IP hade på något sätt slagits i spillror.

Nacka kommun har tagit del av händelsen och gjort en polisanmälan.

– Vi håller på att inventera skadorna. I morgon, måndag har vi sammanställt all info, säger Öyvind Spångberg, pressansvarig på kommunen.

På polisens ledningscentral i Stockholm finns ingen information om händelsen eller hur den kan ha gått till. Det gick inte heller att se om några vittnesmål lämnats in eller om gripanden gjorts i ärendet.