Fräcka stölder retar bilägare

Marcus Strandberg
Marcus Strandberg
När Marcus Strandberg skulle ta sin bil för att köra till sjukhuset och hälsa på sin hustru och nyfödda son möttes han av en sorglig syn - en bil utan backspeglar.

– Det är fruktansvärt retligt, säger han.

Mitt i Järfälla har tidigare rapporterat om att flera bilägare i Kallhäll drabbades av liknande stölder under helgen där någon eller några monterat bort fordonens backspeglar.

En av dem som drabbats är Marcus Strandberg.

– Jag upptäckte vad som hänt när jag skulle åka tillbaka till sjukan på söndagsmorgonen, säger han.

Marcus hustru och nyfödde son hade fått tillbringa natten på sjukhuset, men Marcus fick inte sova över, utan att åkte hem.

– Jag var i valet och kvalet om jag skulle ta bilen hem, men tog den eftersom det är så dyra parkeringsavgifter på sjukhuset. Det är fruktansvärt retligt, säger han.

Under natten hade någon eller några slagit till mot Marcus, och flera andra bilägare i området, och stulit deras backspeglar.

– Jag har aldrig varit med om något liknande. Det är det konstigaste jag har sett – de har ju bara stulit själva spegelglaset, säger Marcus.

Han misstänker att det kan ligga stora pengar bakom. När Marcus sökte efter priset på speglarna kostade de 2000 kronor styck.

– Det här är några som vet vad de gör, stölderna är gjorda med precision. Det syns ingen åverkan på bilen i övrigt.

Förutom att polisanmäla har Marcus också vidtagit andra åtgärder för att stoppa tjuvarna nästa gång.

– Jag har beställt kameror som man har i bilen som startar när någon rör sig i närheten av den, säger han.