Framgångar för Lidingö slalomklubb

Lidingö slalomklubb 2019
Fabian Wredberg blev tidigare i år distriktsmästare.
Nu är det slalomtider. SM i Funäsdalen närmar sig och Lidingö slalomklubb hyser medlajhopp.
– Vi har jobbat långsiktigt och haft bra träningsgrupper så att barnen tycker att det är kul att utvecklas, säger Fredrik Wredmark, lagledare för U16-laget.

Finns också där poddar finns.

Om några veckor är det SM i slalom med grenar som slalom, storslalom, super G och störtlopp.

Lidingö slalomklubb har haft en bra vinter. Till exempel representerar två av klubbens äldre ungdomar, Filip Steinwall och Jacob Persson Sverige i Universiaden i Ryssland. Där knep Filip en fjärdeplats i Super G häromdagen.

Medaljhopp i Åre och Funäsdalen

Nu hoppas man på medaljer i SM som stundar.

– Vi tror att kommer kunna bärga några medaljer, säger Fredrik Wredmark, lagledare för U16-laget.

Först ut är ungdoms-SM  och junior SM i Funäsdalen. Här ser klubben Fabian Wredmark och Ian Strauss som  medaljkandidater i ungdomsklassen. Även i juniorklassen finns ett par medaljkandidater, enligt klubben.

Lidingö slalomklubb 2019

SM-truppen från Lidingö slalomklubb.

Sista veckan i mars går stora SM av stapeln i Åre. Här tror klubben att åkarna Jacob Persson och Filip Steinwall kan vara med och kriga om toppplaceringar i fart och teknikgrenar.

Fabian Wredmark till VM

Parallellt med SM går inofficiella VM för ungdomar i U16-klassen i Folgaria i Italien. Lidingö slalomklubbs Fabian Wredmark har blivit uttagen till den prestigefulla tävlingen där han ska tävla med den svenska truppen på fyra personer i lagparallell, storslalom och slalom.

Hur kommer det sig att det går så bra för er?

– Vi har jobbat långsiktigt och haft bra träningsgrupper så att barnen tycker att det är kul att utvecklas och sporra varandra, säger Fredrik Wredmark.