Främmande papegoja landade på person – polisen ryckte ut

Papegojan fick spendera kvällen hos polisen. Arkivbild.
Papegojan fick spendera kvällen hos polisen. Arkivbild.
Under långfredagen var en person ute på promenad i Rinkeby. Då kom en okänd papegoja och landade på den promenerandes axel. Papegojan lämnades in till polisen där den spenderade långfredagskvällen fram tills fågelns ägare kom och hämtade den.

Under eftermiddagen på långfredagen var en person ute och promenerade i Rinkeby. Då kom en okänd papegoja och landade på personens axel. Vems papegojan var och vartifrån den kom var ett mysterium.

– En person ringde och berättade att när han var ute på en promenad så kom en främmande papegoja och landade på hans axel. Polisen fick rycka ut och papegojan fick åka med oss till hittegods, säger Carina Skagerlind, presstalesperson på Stockholmspolisen till Sveriges radio.

Papegojan fick spendera kvällen på polisstationen och polisen uppmanade ägaren till fågeln att kontakta dem då det var okänt vem fågeln tillhörde.

Hämtades av ägaren

Men historien om den borflugna fågeln slutade lyckligt den här gången.

– Papegojan hämtades av sin ägare senare samma kväll, säger Per Fahlström presstalesperson på Stockholmspolisen.

Anna Marmlind är ordförande i Sveriges papegojförening. Hon berättar att de brukar få rycka ut och fånga in papegojor som flytt.

– Just den här händelsen känner jag inte till. Men det är tyvärr vanligt att papegojor flyr iväg såhär. Det kan vara så att någon har glömt att stänga ett fönster eller att någon har varit ute och gått med den på axeln och fågeln har blivit rädd och flytt, säger hon.

Vet du mer om händelsen? Tipsa oss på tenstarinkeby@mitti.se