Oviss framtid för ungdomsgården i Fruängen

Unga är oroliga för att deras ungdomsgård ska försvinna.
Unga är oroliga för att deras ungdomsgård ska försvinna.
Ska Fruängens ungdomsgård stängas?
Det undrar oroliga ungdomar.
Stadsdelsförvaltningen håller nämligen på att se över kontraktet för lokalen, men några besked ger man inte.

Fruängens ungdomsgård drivs sedan länge av Fritid Stockholm. Men i juni går avtalet ut och gården hamnar i kommunal regi. Men frågan är om gården får vara kvar.
Stadsdelsförvaltningen håller på med en utredning av hela ungdomsverksamheten i Hägersten-Liljeholmen och ser nu över lokalkontraktet för Fruängens ungdomsgård.

Det ryktas om planer på att ersätta Fruängen med en ungdomsgård i Liljeholmen, men det är inget som ansvariga på stadsdelsförvaltningen vill kommentera.
– Vi har inget konkret att presentera nu. Det jag kan säga är att det kommer att finnas tillgång till ungdomsverksamhet för alla ungdomar i Hägersten-Liljeholmen, säger Toni Mellblom, chef för avdelningen för social omsorg.

Ovissheten gör ungdomarna oroliga.
– Jag blir väldigt ledsen om man stänger ner, då finns det inget för oss att göra. Vi trivs här, har jättebra ledare, så jag hoppas att gården får vara kvar, säger en av tonåringarna till Lokaltidningen Mitt i.

Michael Gross, vd på Stockholm fritid, är irriterad över bristen på information.
– Avtalet går ut i sommar och vi vet fortfarande ingenting. Jag har inget emot att fritidsgården återkommunaliseras, men vi har en fantastisk personal och de ska inte behöva behandlas så här, säger han.

Jessica Jormtun, ordförande i stadsdelsnämnden (MP) vill inte ta ställning i frågan nu, utan avvaktar förvaltningens förslag.

Abit Dundar, vice ordförande i nämnden (L) har dock tagit ställning.
– Det är en välfungerande fritidsgård, så det är oacceptabelt att lägga ner den. Dessutom har man ju redan lagt ner en fritidsgård vid Telefonplan. Vi kommer att slåss för gården i Fruängen.