Från 4 till 27 000 medlemmar

Carina Sunding startade nätverket 4good med tr vänner. Idag är de ett av de största i Sverige.
Carina Sunding startade nätverket 4good med tr vänner. Idag är de ett av de största i Sverige.
Sollentunabon Carina Sunding tröttnade på 9-5-lunken, och startade det kvinnliga nätverket 4good. Genom föreläsningar, resor och en podd inspireras kvinnor till att våga förverkliga sina drömmar.

På väg hem från jobbet en eftermiddag för snart 13 år sedan stötte Sollentunabon Carina Sunding på en gammal pluggkompis.

– Jag hade precis fått mitt andra barn och tänkte ”ska det vara såhär”, och det visade sig att hon tänkte precis likadant. Jag ville göra något som betydde något och som gjorde skillnad. Så vi bestämde att vi skulle ses en kväll, berättar hon.

Ett par dagar senare träffades hon och tre andra vänner hemma runt köksbordet och tillsammans födde de idén om det kvinnliga nätverket 4good.

– Vi gjorde egentligen något som vi själva saknade och ville ha från början, det var därför det blev just ett kvinnligt nätverk. Jag tror att vi alla har ett behov av att möta likasinnade, känna igen oss i varandra och göra saker tillsammans, det är då både magi och nya möjligheter uppstår.

Nätverket 4good är idag ett kvinnligt nätverk som är öppet för alla. Det är gratis att vara med och syftet är att sprida inspiration och pepp. Nätverket har drygt 27 000 medlemmar, vilket gör det till ett av de största kvinnliga nätverken i Sverige.

– Det känns fantastisk roligt, och overkligt att det har blivit så stort. Vi hoppas självklart att det ska växa ännu mer, och vi har mycket planer inför framtiden.

4good verkar i form av en podd, inspirationsföreläsningar runtom i hela Sverige, inspirationsresor och ett nystartat affärsnätverk. Syftet är att lyfta upp både okända och kända personer som har valt att gå sin egen väg, och kunna inspirera andra att göra samma sak.

– Många drömmer om att göra någonting annat och ett annat liv. Men det är inte så många som vågar ta steget. Efter att ha inspirerats av andra vet vi att många vågar göra den där förändringen som de längtar efter.

Fakta

Dag som fyller 40 nästa år

Internationella kvinnodagen har firats den 8 mars varje år sedan 1977, på initiativ av FN.

Dagen härstammar från den tidiga arbetar- och kvinnorörelsen och firades av vänsterkvinnor redan 1911.

Numera är dagen inte kopplad till någon uttalad politisk ideologi, utan betraktas som en allmän dag för att uppmärksamma kvinnofrågor.