ANNONS

Från 80-talsstjärna till hästtokig musiklärare

Nu bor Tommy Ekman på hästgård i Vallentuna Brottby och driver musikskola åt Täby och Österåkers kommuner.
Nu bor Tommy Ekman på hästgård i Vallentuna Brottby och driver musikskola åt Täby och Österåkers kommuner.
Tommy på 80-talet.
Tommy på 80-talet.
Säg Dover Calais, Fantasi och Vill ha dig och alla kan nynna på de folkkära 80-talshitsen signerade popgruppen Freestyle.

Nu driver en av bandmedlemmarna, Tommy Ekman, som i dagarna fyllt 55 år en egen musikskola och bor på hästgård.
ANNONS

Med slingad spretlugg, bylsig jeansjacka och läppglans var Tommy Ekman, medlem i popgruppen Freestyle en av 1980-talets svenska stilikoner.

– Vi spenderade mycket pengar på hårspray, konstaterar han när Mitt i besöker honom hemma på hästgården i Brottby i Vallentuna.

Nu har Tommy Ekman lämnat 80-talet bakom sig men musiken har följt honom hela vägen. Nu driver han, tillsammans med två kompanjoner musikskola åt Täby och Österåkers kommuner. Tommy Ekman undervisar dessutom i sång och piano.

– Det är fantastiskt roligt att undervisa, säger han.

Skolan kom till för cirka fem år sedan då först Nacka kommun släppte in privata aktörer att driva musikskola åt kommuner. Kommunerna i Österåker och Täby följde efter och Musikhuset som nu erbjuder subventionerade kurser för elever bosatta i någon av de båda kommunerna.

För Tommy Ekman är det första gången han undervisar i musik. Men erfarenhet har han gott om. Sedan han försvann från det omedelbara ramljuset efter 80-talets popsuccéer med Freestyle som sedan bytte namn till Style har han kunnat leva på musiken. Främst som producent och låtskrivare. Bland de artister han samarbetat med märks Ace och Base, Dr Alban och The Corrs. Han har också producerat stora evenemang. Rent musikaliskt är han självlärd. Som lärare är det nu erfarenheten av branschen och den kick som musiken ger han vill ge eleverna.

Skolan lägger stor vikt vid avslutningsshower. Att pusha eleverna att våga uppträda, trots nervositet, rampfeber och blyghet är en drivkraft.

– Det ger eleverna en livsläxa. Hela livet hamnar man i situationer där man behöver ta plats, säger han.

ANNONS
Fakta

Det visste du inte om Tommy Ekman:

Hästtokig hemmafixare

Tommy Ekman bor på en hästgård i Brottby som han själv renoverat.

Tommy Ekman är själv en passionerad hästmänniska. Han rider och tar varje morgon hand om de åtta hästarna som bor i stallet intill. ”Ett skönt sätt att börja dagen”.

Appropå renoverade hus. Huset i Borttby är ett i en lång rad hus han själv renoverat. I Roslagen har han tidigare byggt ett eget hus på Timrarö. Dessutom har han helrenoverat ett hus i Åkersberga.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.