ANNONS

Från äldreboende till solsemester

Playa de Santa Ponsa bjuder på en bred sandstrand och vackra solnedgångar i väster.
Playa de Santa Ponsa bjuder på en bred sandstrand och vackra solnedgångar i väster.
Fr v: Eva och Helene, personal, samt Sofia och Odd, boende på Ulrikas gård
Fr v: Eva och Helene, personal, samt Sofia och Odd, boende på Ulrikas gård
Igår åkte Odd, 91, och Sofia, 78, till Mallorca tillsammans med två personal från äldreboendet Ulrikas gård i Sollentuna.
– Jag ser fram emot sol och bad, och god mat, sa Odd Hybertsen när Mitt i ringde upp för att önska en trevlig resa.
ANNONS

Bara för att man bor på äldreboende behöver man inte sluta åka på solsemester. Så tänkte Sofia Gustafsson, 78, och Odd Hybertsen, 91 och övertalade personalen att följa med till Mallorca.

– Jag ser fram emot sol och bad, och god mat. De har så mycket att bjuda på där. Det är lite pirrigt nu, men allt är packat och klart så det ska nog gå bra, säger Odd när Mitt i Sollentuna ringer upp inför avresan.

Resan går till badorten Santa Ponsa, väster om huvudstaden Palma och nära Magaluf, som bjuder på en kilometerlång sandstrand och vackra solnedgångar i väster. SMHI lovar strålande sol och temperaturer på runt 27 grader ända till hemresan på torsdag.

– Det är väldigt skönt klimat där så här års, precis lagom varmt för de äldre. Det är mycket som hägrar – att kunna gå ut och äta på kvällen, känna andra dofter och dricka en öl vid poolen, säger Helén Lampert Sandin är en av två personal som följer med på resan. 

Hon är entusiastisk över initiativet, som kommer från de boende, och hoppas att fler äldre ska bli inspirerade.

– Vad jag vet är det första gången man gör en sådan här resa i Sollentuna, åtminstone inom Solom. Det är roligt att få visa att det kan vara möjligt, säger Helén Lampert Sandin.