ANNONS

Från Årsta till Paris för klimatet

ANNONS

Shimeng Zhou, 25, har precis kommit hem till Årsta efter att ha pluggat en master i Oxford. Hon har tidigare studerat statsvetenskap i Uppsala och är med i Utrikespolitiska förbundet. Snart åker hon som en av två ungdomsdelegater med den svenska regeringsdelegationen till klimattoppmötet i Paris. Hon har blivit utsedd av Landsrådet för Sveriges ungdomsorganisationer som är en paraplyorganisation för de ungas civilsamhälle.

– För första gången reser ungdomsdelegater till ett klimattoppmöte på det här sättet. Delegaterna ska bevaka mötet och bedriva opinionsarbete. Det ska bli roligt att träffa många andra unga som brinner för det här, säger Shimeng Zhou.

Hon beskriver sig som försiktigt optimistisk.

– Köpenhamn blev ju en ballong som sprack, men vi har mycket bättre förutsättningar nu. Utsläppsnivåerna som tagits fram kommer inte att räcka, men jag tror att det är viktigt att förhoppningar.

Vad hon själv ska göra i framtiden vet hon inte ännu, men hon brinner för klimatfrågor, jämställdhet och rättvisefrågor.

Terrorattentatet i Paris kommer självklart att påverka stämningen.

– Jag tror att alla har kluvna känslor. Men jag tror att det är viktigare än någonsin att vi håller på de värderingar vi vill stå för. Klimatkonferensen handlar också om mänsklighetens framti

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Söderort – Bandhagen Årsta Högdalen direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.