ANNONS

Från fotboll till scenen

Brommabon Josefin Persdotter var tidigare fotbollsspelare på elitnivå.

Nu satsar hon helhjärtat på musiken i stället och är en av de tävlande i TV4:s nya sångtävling The voice.
ANNONS

I TV4:s nya program The voice spelar utseende och stil ingen roll, utan det är bara rösten som räknas. Bland tusentals sökande blev hela sex personer från Bromma utvalda till tävlingens första auditiondel.

En av dem är 23-åriga Brommabon Josefin Persdotter som egentligen heter Josefin Wejner, och är före detta fotbollspelare – bland annat spelade hon för AIK i allsvenskan.

Men nu har hon lagt fotbollskarriären bakom sig och satsar på musiken, och då tyckte hon att det passade att ta sig ett annat artistnamn:

– Persdotter är mitt mellannamn, så det är nästan som mitt riktiga efternamn, säger Josefin.

Till skillnad mot program som till exempel Idol har The voice ingen jury, i stället finns fyra coacher.

Coacherna är Petter, Carola, Magnus Uggla och Ola Salo. Vinnaren av tävlingen får ett skivkontrakt med skivbolaget Universal music.

Från och med i fredags så började deltagarna att duellera mot varandra, och nu börjar de åka ut en efter en. I ett senare skede väntar liveshower där tittarna kan rösta på sina favoriter.

Josefin Persdotter är en av deltagarna i Ola Salos lag. När det var audition fick hon välja mellan Ola Salo och Petter som sin coach.

– Jag tycker att Ola vet hur man uttrycker sig både på scenen och i musiken, och jag som älskar att showa tyckte att det passade mig bra, säger hon.

ANNONS

Egentligen är hon lite emot musiktävlingar, men ser sitt deltagande som en bra chans att utvecklas.

– Jag gick ju på fotbollsgymnasium och har liksom aldrig skolats i musik, förutom lite sånglektioner. Så för mig är det väldigt bra att få hjälp av proffs och så är det helt fantastiskt att det är på tv så att många kan se en.

Förutom att hon skriver egna låtar dj:ar hon också tillsammans med kompisen Mia Adam.

Till vardags jobbar hon i en klädbutik i Nacka Forum.

Hur kommer det sig att du slutade med fotbollen egentligen?

– Jag hade några tuffa år i fotbollen och tyckte inte att det var roligt längre. Speciellt i allsvenskan ska man sättas på plats lite när man kommer in som 17-åring. Det var först när jag började spela i division 1 i Vasalund som jag tyckte det blev roligt igen. Man blir inte så rik heller som kvinnlig fotbollspelare.