Från Rågsved till New York med hip hop-eliten

Naod Gebreyohannes och Linda Pira i New York.
Naod Gebreyohannes och Linda Pira i New York.
Naod Gebreyohanne i Red bull studios.
Naod Gebreyohanne i Red bull studios.
Naod Gebreyohannes, 17, från Rågsved är en av fyra lyckliga som fick åka till New York med den svenska hip hop-eliten.

Där har han coachats av Linda Pira och spelat in en egen låt i Red bull studios.

Naod Gebreyohannes, 17, var en av 600 sökande till musikprojektet Nästa nivå. Det är ett projekt där unga talanger coachas av stjärnor som Linda Pira, Sabina Ddumba och Elliphant.

Han kom till final och blev en av de fyra som fick resa till New York. Där får han och de andra talangerna hänga med coacherna, skriva musik, spela in låtar och jobba med producenter i världsklass i Red bull studios. Naods coach är Linda Pira.

Vi talar med Naod Gebreyohannes i New York över telefon.

– Det har varit riktigt nice, alla har varit så trevliga. Studion har varit det häftigaste av allt. Den var jättestor med en massa liveinstrument, jag har aldrig varit med om något liknande, säger Naod Gebreyohannes.

Han spelade in en låt, ”Dö rik”, som han skrev kvällen före.

– Jag visade texten för Linda och hon tyckte om den jättemycket. Hon har hjälpt mig med små grejer, som jag kommer att ta med mig. Det betyder jättemycket.

Linda Pira berömmer Naod.

– Det är svårt att jobba i studio under tidspress men Naod har varit engagerad, lyhörd och tagit till sig min feedback på ett bra sätt. Han har lyckats hitta en ett lugn som är svårt att få när allt är nytt. Jag är sjukt stolt över honom, säger Linda Pira

Låten tar avstamp i Rågsved, där Naod är uppvuxen.

– Den handlar om var jag kommer ifrån, om vilka möjligheter vi har och varför alla vill bli rika. Det handlar inte bara om pengar, man vill vara framgångsrik, glad, ha människor runt dig som verkligen tror på dig och älskar dig. Det är den stora drömmen där jag kommer ifrån, säger Naod Gebreyohannes.

– Jag gillar Rågsved, det är det bästa jag vet. Det finns mycket kärlek även fast det är så mycket negativt som händer. Människor peppar varandra och vill se varandra lyckas, det passar mig perfekt. Så länge jag har människor som tror på mig mår jag bra

Drömmen är att bli hip hop-stjärna.

– Om jag ändå håller på med det, varför inte bli bäst. Att vakna på morgonen och gå in i studion och spela in, det är drömmen.