Från Rågsved till rikskändis

Jörgen Larsson från Rågsved är en av nördarna i FC nörd, som sänds i TV4. Att vara med i tv-programmet är bland det bästa han har gjort.

– Jag har fått 13 nya vänner, säger han.

Jörgen Larsson tvekade inte när han fick frågan om han ville vara med i FC Nörd som sänds i TV4.

– Fan, vilken härlig grej, det här måste jag köra på, tänkte jag. Om de gillar min karaktär framför kameran vill jag verkligen köra på min personlighet och bjuda på mig själv, säger Jörgen Larsson.

Det var en kompis till Jörgen Larsson som fick frågan om han kände någon som skulle passa för programmet FC Nörd som sänds i TV4.

– Han svarade att han känner en kille som han tror skulle passa ganska bra. Jag fick komma på antagningen och uppenbarligen gillade de vad de såg, säger Jörgen Larsson med ett leende.

Hans varma personlighet går rakt genom rutan.

– Jag försöker vara så trevlig jag orkar och bjuda på mig själv. Om jag kan få andra att ha roligt, så vill jag göra det. Jag försöker vara mot andra som jag vill att de ska vara mot mig, säger han.

Jörgen Larsson berättar om en uppväxt som kantats av mobbning.

– Det tärde på mig och gjorde att jag drog mig tillbaka och utvecklade min nördighet. Jag var hemma i min bubbla där jag var trygg och hittade min ro i tv-spel och senare datorspel, säger han.

Men programmet har inte bara varit en rolig erfarenhet utan gett honom många nya vänner.

– Vi var 14 deltagare. Jag har fått 13 nya kompisar. Det var underbart att umgås med dem både på och utanför planen. De har humor och stilen i våra personligheter var klockren. Det sa klick med en gång.

Hur gick det med fotbollen då?

– Jag har koordinationsförmåga som en blind flodhäst. Och jag har ingen simultankapacitet.

Om Jörgen Larsson har en fotbollshjälte är det dock Tomas Ravelli. Att det var han som skulle lära honom att spela fotboll i prgrammet var som en dröm.

– När vi stod där första dagen hade jag inte en susning om vem som skulle bli vår coach – och så kommer han! Mötet var euforiskt för mig, jag fick ju träffa min idol.

Jörgen Larsson talar också varmt om Rågsved i programmet, platsen i hans hjärta där han bott i 30 år.

– Ingen annan plats i världen kan fylla tomrummet i mitt bröst på samma sätt som Råsved för mig. Jag skulle kunna åka till Bahamas i ett halvår och bo på lyxhotell och ändå sakna Rågsved. Jag älskar mitt Rågsved.