Joy från Solberga tävlar i Wild kids

11-åriga Joy Rasmussen gav järnet vid inspelningen i Järvsös skogar.
11-åriga Joy Rasmussen gav järnet vid inspelningen i Järvsös skogar.
Höstterminen hann knappt börja förrän Solbergatjejen Joy Rasmussen packade resväskan.
I två veckor bytte hon skolbänken mot skogarna i Järvsö – och inspelningen av Wild kids.

Den 12 januari kommer Joy Rasmussen definitivt att sitta bänkad framför tv:n. Då sänds första avsnittet av säsongens Wild kids, i SVT. Hon är ett av barnen som tävlar mot varandra i två lag.

– De var roligt – och svårt! Jag lärde mig att inte ge upp, och att det är bra med lagarbete. Förut tyckte jag mest om att försöka klara saker ensam. Nu vet jag att det kan vara bra att vara flera, säger Joy.

I två veckor bodde hon och de andra barnen i enkla bostäder mitt i skogen. På nätterna kunde det bli lite kallt, men det gjorde inte så mycket. Redan efter någon dag slutade hon att längta hem, trots att hon aldrig varit ensam hemifrån så länge.

– Jag vande mig fort! Det var ju roligt. Jag är en riktig tävlingsmänniska och tycker om att utmana mig själv. Det var därför jag skickade in ansökan till SVT, när jag såg annonsen, berättar hon.

De tävlande lagen med programledaren Rickard Olsson. Joy Rasmussen står längst till vänster. Foto: Ulrika Malm/SVT

Det roligaste med inspelningen var just själva tävlandet, och att få nya vänner. Under de två veckorna hann hon och de andra barnen bli väldigt tajta med varandra. Därför ser hon fram emot att få träffa dem igen, ett par dagar före säsongsstarten i SVT.

Kompisarna i Solbergaskolan var nyfikna när hon kom hem från inspelningen. Och visst berättade hon en hel del om vad hon varit med om – men inte vilket lag som vann.

– Det var svårt, för de frågade så mycket. Men jag sa förstås inget om hur det gick! Det enda jag sa var att det lag som vann får göra en resa.

Fakta

Wild kids

Wild Kids är ett äventyrsprogram för barn – en korsning av de vuxna förlagorna Robinson och Fångarna på fortet.

Barnen tävlar i två lag som möter varandra i olika kamper och tillbringar nätterna i olika tältläger. Det vinnande laget får ge sig ut på en resa någonstans i världen.

Årets upplaga av Wild kids är det elfte. Programledare är Rickard Olsson.

Årets första program sänds i SVT1 den 12 januari klockan 18.55

 

 

Källa: SVT