Franska skolan kan flytta in i ödehuset på Lilla Essingen

Primushuset Lilla Essingen
Primushuset på Lilla Essingen.
Primushuset på Lilla Essingen har stått och förfallit i över ett år.
Nu kan byggnaden bli hem för Franska skolan.

Primushuset är ett stort kontorskomplex som ligger i området mellan västra och östra Primusparken. Tomten ägs av Oscar Properties, kända för prestigebyggen som Norra tornen i Vasastan och Chokladfabriken vid Fridhemsplan. 

Det har nu gått mer än ett år sedan kommunfullmäktige klubbade att bostadsbolaget ska riva och att bygga bostäder på platsen. Men ännu har ingen rivning påbörjats, vilket Mitt i har berättat om tidigare. I stället står byggnaden och förfaller och många har spekulerat i vad som egentligen kommer att hända med fastigheten.

Kan bli hem för Franska skolan

Men nu kan den frågan ha blivit besvarad. Bolaget Prim Holding, som är en del av Oscar Properties, har nämligen ansökt om tillfälligt bygglov för att Franska skolan ska kunna flytta in i Primushuset. Franska skolan är enligt ansökan akut trångbodda i sina nuvarande lokaler. 

Ansökan kom in till Stadsbyggnadskontoret den femte augusti. I den står bland annat att man vill bygga till paviljonger och en bullerskärm för att bättre passa skolverksamhet. Skolgården vill man placera på befintlig parkeringsyta.

Det framkommer inte av ansökan om Franska skolan helt eller delvis ska flytta till Primushuset.

Mitt i söker Franska skolan och Oscar Properties för kommentarer.