ANNONS

Nya Frantzén öppnar i 1800-talshus i city

Björn Frantzén sparar inte på krutet.
Björn Frantzén sparar inte på krutet.
Björn Frantzén förlorade sina två stjärnor i Guide Michelin när han slog igen portarna i Gamla Stan.
Nu står det klart var den nya krogen hamnar: i ett totalrenoverat 1800-talshus på Klara Norra Kyrkogata.
ANNONS

Nya Frantzén går mot strömmen. När andra stjärnkockar satsar på anspråkslösa kvarterskrogar slår Björn Frantzén på stort. Den nya restaurangen som ligger mitt i city blir 500 kvadratmeter stor.

Öppnar 30 augusti

Antalet platser i restaurangen har däremot inte ändrats. Här serveras fortfarande max 23 gäster.

– Jag känner inte till någon restauranglokal i världen som liknar det vi skapar, säger Björn Frantzén i ett pressmeddelande.

Han och kockarna har tillbringat det senaste året i restaurangens provlagningskök. Flera nya rätter har skapats till den nya menyn som presenteras vid öppningen 30 augusti.

Restaurangen blir fem gånger större än den tidigare i Gamla Stan. De nya ytorna ska göra det möjligt att laga mat på ett nytt sätt.

1800-talshus i city

I övrigt ska krogen behålla ”samma gastronomiska inriktning och filosofi”.

– Den stora skillnaden är tillgången till alla de tekniker vi tidigare saknat på grund av platsbrist i köket, exempelvis matlagning över öppen eld. Vår främsta målsättning med nya Frantzén är dock att skapa en helhetsupplevelse som inte var möjlig i den förra lokalen, säger Björn Frantzén.

ANNONS

De nya lokalerna ligger i ett 1800-talshus på Klara Norra Kyrkogata 26. Lokalerna har totalrenoverats under de senaste månaderna och har inretts av inredningsarkitekter på Joyn Studio.