Vitt och fräscht Näsby slott ett minne blott

Träd i allén i barockparken på Näsby slott ska avverkas - drabbade av almsjuka
Näsby slott ägs av Niam fastigheter och hyrs av Stockholm meeting selection sedan 2011.
Efter mer än ett halvår är första etappen av Näsby slotts renovering snart färdig. Nästa vecka ska alla salonger stå redo.
– Vi försöker göra om det här till festernas slott, säger hotelldirektören Annette Wheeler.

Nästa vecka är den första etappen av Näsby slotts renovering färdig. Arbetet drog igång i september förra året och enligt slottets hotelldirektör Annette Wheeler vill de bort från de vita väggarna och tillbaka till rötterna.

– Syftet är framförallt att få bort skavda hörn men också att hitta tillbaka till det som en gång var, till alla färger. Knallrött, starkt gul och härlig grön. Vi vill hitta tillbaka till den karaktär som salongerna en gång hade, säger Annette Wheeler.

Ut med det vita, in med det gröna. Färgerna är tillbaka på Näsby slott. Foto: Privat.

Sedan 2008 har det varit konferensverksamhet i slottet, och tanken är att fortsätta på det spåret men samtidigt bredda en aning.

 Det är fortfarande en plats för möten som konferenser och så men också andra möten som afterwork, fest och bröllop. Vi försöker göra om det här till festernas slott, säger hon.

– Vi ser oss som kvartersslottet i den här lilla mysiga trädgårdsstaden som blir när de tre bostadsområdena här omkring växt färdigt.

Den 15 mars ska alla salonger vara färdigställda och redo att användas.

– Det kommer vara lite Great Gatsbykänsla, inreder med art deco-möbler och man nästan känner cigarrdoften.

Vad händer när första etappen är klar?

– Då börjar den andra etappen helt enkelt, och det är köket och fler hotellrum som ska fixas med då men inget är ännu bestämt.