Fredagsrocka loss på lunchklubben

För att få fart på helgkänslan eller orka med jobbveckans sista eftermiddag kan du på fredag skaka loss i en timmes lunchdans på Fasching.

Konceptet Lunch beat, en timmes dansgolvsröj till techno och house, kombinerat med lunch som lätt kan ätas med en hand, startade för tre år sedan.

– Det var Molly Ränge som då kom med visionen om hur en person kom upp svettig ur en källarlokal med en lunchpåse i handen. Vi var 14 stycken som började dansa i ett garage under Hötorget, sedan dess har det bara växt, berättar Daniel Odelstad som är producent.

Den typiske besökaren är en kvinna mellan 35 och 40 år med familj och kärlek till klubblivet, men som inte har så lätt att komma ut en fredagskväll.

– Det blir en otrolig energi, på ett helt annat sätt än under en vanlig utekväll. Man är rätt trött efter en timmes dans, men får en sådan otrolig kick mentalt som håller i sig länge, säger Daniel.

Han och Molly Ränge har ordnat Lunch beat både på slottet och på taket av Kulturhuset.

– Då bloggade till och med Oprah Winfrey om det och det började poppa upp Lunch beats överallt. I dag finns Lunch beat i 40 länder välden över.

I måndags hade 192 personer svarat att de tänker dansa på fredag via Lunch beats facebooksida.

Och dansen kommer fortsätta att hållas sista tisdagen i varje månad.

– Så länge folk vill gå och dansa så kommer vi att köra Lunch beat, säger Daniel.

Man får en sådan otrolig kick mentalt som håller i sig länge.

lättare att ta sig fram för funktionshindrade

Norrmalm Snart kan det bli lättare för funktionshindrade att sig fram på flera platser på Norrmalm.

Trafikkontoret föreslår att övergångsställen och gångpassager på 20 platser i innerstan och busshållplatser på 17 platser ska göras mer tillgängliga för funktionshindrade.

Förbättringarna kommer att ske framför allt på Ruddammsvägen, Körsbärsvägen, Engelbrektsgatan, Roslagsgatan och Sveavägen.

Skolans odlingslott blir kvar

Vasastan Det avsätts en yta för att odla på i parken Blåkråkan. Kommunen har ändrat sig efter protester från bland annat föräldrar till barn på Vanadislundens waldorfförskola.

Föräldrarna upprördes över att den del av parken som skolan använt som skolgård och odlingslott skulle försvinna. Nu får de tillbaka sin odlingsyta. Man piffar även upp lekplatsen med en ny häck som ramar in den.