ANNONS

Fredrik Kjos (M): ”Nu kan vi byta fokus”

Fredrik Kjos (M).
Fredrik Kjos (M).
Moderaterna i Upplands-Bro tror att Anna Kinberg Batras avgång kommer vara positivt för partiet och att man nu kan fokusera på politiken istället.
ANNONS

– Vi tycker att Anna är en bra person på väldigt många sätt, men en övervägande del av den moderata gruppen i Upplands-Bro tycker inte att hon kommer till sin rätt i den roll som hon haft fram tills nu, säger Fredrik Kjos, gruppledare för Moderaterna i Upplands-Bro.

Varför då?

– Det finns flera olika skäl till att vi har haft den synen, det är ingen enstaka händelse. Vi befinner oss i ett tufft läge och då blir en sammantagen bedömning att hon inte är den person som vi ser ska leda partiet i valet. Hon har inte riktigt nått ut med den moderata politiken som vi tror mycket på, och hamnat fel i en del utspel.

Vem skulle ni vilja se som ny partiledare?

– Det är för tidigt att säga idag, vi vet inte ens vilka som kan tänka sig att räcka upp handen.

Hur tror ni att valet påverkas av detta?

ANNONS

– Alternativet är att gå till val med fortsatt fokus på Anna Kinberg Batra och hennes tappade förtroende bland både väljare och moderater och ett valresultat som troligt negativt. Nu ger vi oss själva möjlighet att byta fokus och prata politik istället för att fastna i den här situationen, säger Fredrik Kjos.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Upplands-Bro direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.